"Toen ik tegen Bozenik speelde dacht ik niet: wow!"

25 januari 2020 – Feyenoords mogelijke nieuwe spits Robert Bozenik is voor het Nederlandse voetbalpubliek een onbekende. Ryan Koolwijk kent hem beter. De 34-jarige middenvelder speelde met AS Trencin tegen Bozenik, die nog onder contract staat bij MSK Zilina. "Hij is hier vooral bekend omdat hij het zo goed doet bij de nationale ploeg van Slowakije", vertelt Koolwijk.

"Toen ik tegen Bozenik speelde dacht ik niet: wow!"

"De interesse van Feyenoord is natuurlijk niet voor niets, maar eerlijk gezegd is er juist in de competitie niet zoveel van hem blijven hangen bij mij", zegt Koolwijk in De Telegraaf. "Toen ik tegen hem speelde, dacht ik niet van: wow! Dat had ik bijvoorbeeld wel bij een spits van Slovan Bratislava, Andraz Sporar, die is gekocht door Sporting Lissabon. Daar droop de kwaliteit van af."

Lees ook: Advocaat positief over Bozenik en waakt voor Heracles

Volgens Koolwijk is Bozenik een sterke, atletische jongen. "Een keiharde werker. Hier hebben we ook wel meegekregen dat Feyenoord hem wil hebben en ik heb het er ook met de Slowaakse jongens over gehad. Hij is hier vooral bekend omdat hij het zo goed doet bij de nationale ploeg van Slowakije. In acht duels heeft hij vier keer gescoord. In de competitie scoort hij dit seizoen iets minder (drie treffers in zestien duels, red.), maar nogmaals: de interesse van Feyenoord zal niet voor niets zijn."

Bozenik zou volgens de ochtendkrant het trainingskamp van Zilina hebben verlaten voor een medische keuring. Naar verluidt betaalt Feyenoord een bedrag van rond de vijf miljoen euro. Dit zal normaliter in termijnen worden betaald.

Feyenoord

gerelateerd