Emotionele avond bij SC Cambuur: "Een overwinning voor Chris"

25 januari 2020, 11:45

De overwinning van SC Cambuur op Jong FC Utrecht (3-1) zorgde vrijdagavond voor emoties. De Leeuwarders droegen de zege op aan Chris de Wagt, die deze week op 34-jarige leeftijd zijn gevecht tegen kanker verloor. Als speler kwam De Wagt uit voor Cambuur en was hij tevens goed bevriend met Sandor van der Heide, assistent-trainer in de Friese hoofdstad.

"Een overwinning voor Chris de Wagt, zijn familie en Sandor van der Heide", zegt trainer Henk de Jong tegen Omrop Fryslân. "De minuut stilte was al top, toen de goal die we maakten en de liefde die ervan uitging naar Sandor. En de supporters waren geweldig. Een respectvolle avond, en zo hoort het ook te zijn."

De Jong zelf kon het ook moeilijk droog houden. "Bij de minuut stilte keek ik naar de foto waar Chris en Sandor op stonden. God, jong, dan kan ik het niet droog houden. Dan ben ik misschien veel te emotioneel. Maar ik ben ook maar een mens en ik ben blij dat we het zo hebben gedaan en dat we hebben gewonnen."

Ook zaterdagavond wordt er stilgestaan bij het overlijden van De Wagt. SC Heerenveen, de club waar hij de beloftenploeg trainde, speelt tegen AZ met rouwbanden en wordt vooraf een minuut stilt in acht genomen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen