Officieel: felbegeerde Olmo (21) tekent bij RB Leipzig

25 januari 2020, 12:20   Bijgewerkt: 25 januari 2020, 12:28

RB Leipzig heeft de slag om Dani Olmo gewonnen. De felbegeerde Spanjaard tekent tot medio 2024, zo meldt de koploper van Duitsland op de clubkanalen. De 21-jarige middenvelder komt over van Dinamo Zagreb. Vanaf maandag sluit hij aan bij Leipzig, dat naar verluidt zo'n twintig miljoen euro betaalt. 

De laatste dagen kondigde deze transfer zich al aan. Daarvoor streden diverse grootmachten om de handtekening van Olmo. Zelf had de enkelvoudig international van Spanje ook zijn zinnen gezet op een transfer. Hij werd in verband gebracht met clubs als FC Barcelona, Chelsea en AC Milan. Afgelopen zomer zou hij eveneens op de radar hebben gestaan van Ajax. "Natuurlijk heb ik de successen van Leipzig gezien. Het is een jonge, aantrekkelijke club", legt Olmo zijn keuze uit voor Leipzig. "Zij hebben mij overtuigd met een filosofie in betrekking tot de ontwikkeling van getalenteerde spelers."

Olmo komt oorspronkelijk uit de jeugdopleiding van Barcelona. In 2014 verhuisde hij naar Dinamo Zagreb. In Kroatië maakte de technische middenvelder faam en was hij onhoudbaar voor Zagreb. Ook als aanvoerder van Spanje onder 21 maakte Olmo indruk. Met hem als captain werd het Spaanse jeugdelftal afgelopen zomer Europees kampioen. In november debuteerde hij voor de nationale ploeg van Spanje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen