Spanning in Bundesliga weer terug na zeldzaam verlies Leipzig

25 januari 2020, 17:32

In de Duitse Bundesliga heeft koploper RB Leipzig op bezoek bij Eintracht Frankfurt dure punten verspeeld. De gastheren, met Bas Dost in de basis, wonnen met 1-0 en brengen daarmee de spanning terug in de Duitse competitie. De Nederlanders van Mainz 05 gingen in onderuit bij Borussia Mönchengladbach, terwijl ook Wout Weghorst - in extremis - verloor.

Eintracht Frankfurt – RB Leipzig: 2-0

De bezoekende koplopers verloren al twaalf officiële duels niet en kwamen dus als grote favorieten aan in Frankfurt. Eintracht, dit seizoen nog niet meer dan een middenmoter, bood echter keurig partij en zodoende ontpopte zich een spannend duel.

Met Bas Dost in de spits kwam de thuisploeg kort na rust op voorsprong. Almamy Toure schoot de bal vanaf de rand van de zestien keurig binnen in de Commerzbank-Arena. In de benauwde slotfase hield Eintracht, waar Dost in het laatste kwartier werd gewisseld, stand en maakte Filip Kostic in de blessuretijd de 2-0. Daardoor verliest Leipzig dure punten en kan Bayern München tot op één punt komen.

Borussia Mönchengladbach – FSV Mainz 05: 3-1

Laagvlieger Mainz heeft alle punten nodig om uit de buurt van de degradatiezone te blijven. Op bezoek bij Borussia Mönchengladbach, de nummer vier van de Bundesliga, kwamen de gasten verrassend op voorsprong middels Robin Quaison. Met Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius in de basis wist Mainz 05 de voorsprong niet vast te houden. BMG maakte via Alassane Pléa na nog geen kwart wedstrijd gelijk.

Dezelfde Plea kroonde zich een kwartier voor tijd tot matchwinner, door de 2-1 op aangeven van Patrick Herrmann binnen te werken. De thuisploeg nadert Leipzig nu op twee punten en maakte de feestvreugde in de slotfase compleet na de fraaie 3-1 van Florian Neuhaus.

VFL Wolfsburg – Hertha BSC: 1-2

Het duel tussen Wout Weghorst (Wolfsburg) en Jairo Dilrosun (Hertha BSC) eindigde in een gelijkspel. Dankzij de invaller Admir Mehmedi kwam Wolfsburg twintig minuten voor tijd op een 1-0 voorsprong. Het minieme verschil werd slechts vijf minuten vastgehouden. Jordan Torunarigha knikte bij de tweede paal raak en bracht de score op 1-1. Daar bleef het tot de laatste minuut bij. Toen stal Dido Lukebakio de overwinning namens de bezoekers, die tot een kwartier voor tijd nauwelijks gevaarlijk werden maar wel met de punten aan de haal gaan.