Mulder over Rensenbrink: "Misschien wel sierlijker dan Cruijff"

26 januari 2020, 09:55

Op zaterdagavond kwam het bericht naar buiten dat voormalig Oranje-international Rob Rensenbrink op 72-jarige leeftijd is overleden. Jan Mulder bracht het nieuws namens de familie naar buiten en heeft inmiddels ook gereageerd op het treurige nieuws. "Je zag het wel aankomen. Het was een vorm van ALS. En dat verslechterde maar. Maar hij heeft het nog wel een paar jaar weten te rekken."

Dat zei hij tegenover de NOS, over het uiteindelijk toch onverwachte overlijden van Rensenbrink. "Ik vind het wel een groot dramatisch moment in onze voetbalgeschiedenis", begon Mulder. "Robbie was in België nog beroemder dan in Nederland. Want daar had hij nog altijd met Cruijff te maken. Het is echt een Belgisch icoon geworden."

Mulder was na zijn loopbaan bevriend met Rensenbrink, met wie hij ook nog samenspeelde. "Hij had een beeldschone stijl. Prachtig om te zien. Misschien nog wel sierlijker dan Cruijff", glimlachte Mulder, die ook respect had voor de bescheiden mens Rensenbrink. "Een beetje introvert zelfs. Hij heeft zich nooit laten voorstaan op zijn succes of voetbalklasse. Een fijne vent."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen