Manchester United eenvoudig door in FA Cup, ook aandeel Chong

26 januari 2020, 18:04

Manchester United heeft een eenvoudige middag achter de rug: in de vierde ronde van de FA Cup klopte het elftal van Ole Gunnar Solskjaer Tranmere Rovers (0-6), de nummer 21 van de League One. Ook Tahith Chong had als invaller een aandeel in de royale zege. Geen moment was er sprake van een stunt.

Die hoop hadden ze bij Tranmere Rovers van tevoren wel. De tweededivisionist rekende in de vorige ronde nog af met Watford. Maar Manchester United was niet van plan zich te laten verrassen op het erbarmelijke veld van Prenton Park. Al na een kwartier stond het 0-3.

Doelpuntenmakers waren Harry Maguire, Diogo Dalot en Jesse Lingard. Voor Maguire en Lingard waren het bijzondere doelpunten. Voor de verdediger was het zijn eerste in dienst van United, Lingard maakte een einde aan een doelpuntendroogte van 365 dagen. Phil Jones en Anthony Martial zorgden later in de eerste helft voor een 0-5 ruststand.

Chong viel meteen na de pauze in. Hij speelde een hoofdrol bij het enige doelpunt in de tweede helft. De Nederlandse aanvaller werd neergehaald door doelman Scott Davies en versierde daarmee een strafschop, die werd benut door Mason Greenwood. In het resterende deel kreeg Tranmere Rovers nog kansen op de eretreffer, maar die was niet aan de thuisploeg besteed.