Neymar eert overleden Bryant, Real koploper in Spanje

26 januari 2020, 23:13

De overwinning van Paris Saint-Germain op Lille (0-2) stond zondagavond in het teken van de overleden Kobe Bryant. Neymar droeg zijn tweede treffer op aan de Amerikaanse basketballer die is omgekomen bij een helikoptercrash.

Terwijl PSG zijn competitiewedstrijd speelde, kwam het tragische nieuws vanuit de Verenigde Staten door. Een van de beste basketballers aller tijden stierf op 41-jarige leeftijd. Ook vanuit de voetbalwereld stromen de eerbetonen binnen. Eentje die de hele wereld overgaat is die van Neymar.

De Braziliaan benutte in de tweede helft een strafschop. Die vierde hij door met zijn vingers 24 uit te beelden, verwijzend naar zijn het rugnummer van Bryant. (zie beelden hieronder) In de eerste helft had Neymar de score geopend met fraai schot in de bovenhoek.

Tekst gaat verder onder tweet

Real Valladolid - Real Madrid 0-1

Real Madrid profiteerde optimaal van de nederlaag die FC Barcelona zaterdag leed bij Valencia (2-0). Eenvoudig verliep dat niet op bezoek bij Real Valladolid. Pas in het laatste kwartier kreeg Real de laagvlieger over de knie. De Koninklijke dacht al in de eerste helft op voorsprong te komen. Maar de VAR zag dat Casemiro, maker van het afgekeurde doelpunt, buitenspel stond. In de 79ste minuut maakte Nacho het bevrijdende doelpunt voor Real, dat nu drie punten meer heeft dan Barça.