Speciale middag voor Sierhuis: "Ajax een deel van mijn opvoeding"

27 januari 2020, 08:41   Bijgewerkt: 27 januari 2020, 09:06

Het was zondag een speciale middag voor Kaj Sierhuis. De spits van FC Groningen wordt gehuurd van Ajax en uitgerekend tegen die club maakte hij het verschil met een belangrijk doelpunt. Hij vierde het doelpunt verontschuldigend met de beide handen omhoog, omdat hij nog altijd warme gevoelens koestert voor de club waar hij zijn opleiding genoot.

Na een kwartier spelen maakte Sierhuis, weliswaar met het nodige fortuin, de openingstreffer. En dat zorgde uiteraard voor blijdschap, maar toch voelde het ook apart voor de spits. "De één zegt dat je gewoon moet juichen, de ander zegt dat je respect voor je verleden moet tonen. In dat laatste kan ik wel meegaan, al ging er ook heel veel blijdschap en trots door me heen", zei hij in het Dagblad van het Noorden. "Maar ik heb toch tien jaar bij Ajax gespeeld. Die club heeft echt deel uitgemaakt van mijn opvoeding en het is bovendien nog steeds mijn werkgever. Op mijn loonstrookje staat elke week gewoon Ajax en niet FC Groningen. In Engeland kiezen ze ervoor om verhuurde spelers niet tegen hun club te laten spelen. Ik was blij dat ik wel aan de bak mocht, dat wilde ik ook graag, maar als ik dan scoor, ga ik niet uitbundig op de knieën."

Lees meer: Sierhuis en Zeefuik roepen aanhang FC Groningen tot de orde

Het was dan ook een middag die Sierhuis nooit meer zal vergeten. "Het is altijd speciaal om tegen Ajax te spelen, maar om dan te winnen is de knapste prestatie die je in deze competitie kunt leveren. We doen met deze 3 punten ook nog eens uitstekende zaken op de ranglijst, stijgen naar de achtste plek, precies volgens de doelstelling. Dat geeft een flinke boost."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen