Krantenoverzicht PSV: 'Club in brand na zoveelste fiasco'

27 januari 2020, 09:42

Als je denkt dat het niet erger kan, komt er wel weer een nieuw hoofdstuk in de crsis van PSV. De chaos die er zondagmiddag hing, is volgens de ochtendkranten zelfs voer voor psychologen. Niet alleen op het veld, maar nog veel meer daarbuiten is het onrustig en (met name) dat wordt beschreven in de ochtendkranten.

'PSV in brand na zoveelste fiasco', staat met grote letters op de voorpagina van het Eindhovens Dagblad. 'De situatie bij PSV dreigt finaal uit de hand te lopen. Door de slechte resultaten voert een deel van de harde kern de druk op de clubdirectie steeds verder op', constateert de krant. 'Bij PSV is het al geruime tijd onrustig en het ontslag van clubicoon en trainer Mark van Bommel heeft niet geleid tot een verbetering. Integendeel. Er zijn bij bijna elke wedstrijd spreekkoren, die gericht zijn tegen de directeuren. Daarnaast worden spandoeken getoond met weinig vleiende teksten aan het adres van De Jong en Gerbrands. Dat was ook gisteren weer het geval. Hen wordt verweten dat ze slechte zomeraankopen hebben gedaan. Een groep supporters vindt dat Van Bommel niet had mogen sneuvelen en dat ook de leiding weg moet nu het nog slechter gaat. Anderen roepen juist op tot eenheid en eendracht, nu PSV het in de competitie moeilijk heeft. Er waren in het Philips Stadion ook fluitconcerten te horen, op het moment dat de doeken aan het adres van De Jong en Gerbrands de lucht ingingen.' Een einde aan de onrust is vooralsnog niet in zicht.

Ook de Volkskrant kijkt verder dan de remise tegen FC Twente. 'Zelden is de chaos bij PSV zo groot geweest, na de zoveelste wanprestatie dit seizoen', stelt het medium. 'De directie voelt zich gechanteerd door Bergwijn's zaakwaarnemer Fulco van Kooperen en weigert een miljoenenbod van de Spurs te accepteren. Prompt meldt Bergwijn zich af bij zijn trainer, hij wil niet spelen.' De directie is laaiend over de werkweigering en houdt hem voorlopig aan zijn contract. Op het veld is het niet veel beter. 'PSV presenteert zich tegen Twente wederom als FC Breiwerk. Het huis staat in brand, maar iedereen probeert zich op eigen houtje te redden.' Een nieuwe remise is het gevolg, waarna de fans zich op een verkeerde manier roerden.

'De chaos in Eindhoven is ondertussen enorm. De Bergwijn-saga leidt wellicht af van de dramatische resultaten, die onder interim-coach Faber alleen nog maar slechter zijn geworden', stelt De Telegraaf, dat ziet dat de supporters helemaal klaar zijn met de leiding van de Eindhovenaren. 'Tijdens de wedstrijd maakte de harde kern al duidelijk dat 'td' De Jong moet vertrekken. Met grote spandoeken maakten ze hun frustraties en woede kenbaar. 'John, we zijn klaar, pak je spullen maar' en tijdens de wedstrijd zongen ze ook 'Johnny neem je rotzooi mee'. De supporters houden hem er grotendeels verantwoordelijk voor dat PSV dit seizoen zo slecht presteert.' Ook Toon Gerbrands moet het ontgelden. ''Toon ballen, geen boeken', stond er op een spandoek in het stadion.'

Volgens dagblad Trouw is de malaise van PSV onderhand inmiddels wel voer voor psychologen. 'Voor dit seizoen dachten vijf topbedrijven uit de regio Eindhoven dat het een goed idee was om PSV als uithangbord te kiezen. 'Brainportregio Eindhoven' staat er nu op de shirts; zo willen hightech-firma's als Philips, VDL en ASML samen 'de slimste regio van Europa' promoten. Maar het project met PSV pruttelt en hapert nu al maanden en de problematiek bij de club is inmiddels bijna net zo complex als de nieuwste chipmachine van ASML', schrijft Trouw. 'Voer voor psychologen, dit PSV dat in vele opzichten niet meer het beschaafde baken in de top van het Nederlands voetbal is. Ondertussen zullen binnen de raad van commissarissen stilaan vragen rijzen, met name over de mensen die direct verantwoordelijk zijn voor de huidige gang van zaken. Want als PSV straks ook nog Europees voetbal misloopt, kan de huidige crisis ook zomaar overslaan op het volgende seizoen.'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen