Italiaanse kranten zien 'overtuigende' De Ligt ondanks verlies

27 januari 2020, 09:57   Bijgewerkt: 27 januari 2020, 10:12

Juventus verloor zondagavond voor de tweede keer dit Serie A-seizoen. Op bezoek bij Napoli kon het geen potten breken en werd het 2-1 voor de thuisclub. De Oude Dame stelde eigenlijk de hele wedstrijd teleur en de Italiaanse pers was dan ook kritisch. Alleen Matthijs de Ligt kwam er goed vanaf en werd positief beoordeeld.

De Ligt speelde net als vorige week als rechter centrale verdediger, samen met Leonardo Bonucci vormde hij het centrum. Juventus was de hele wedstrijd de onderliggende partij, waardoor De Ligt vol aan de bak moest. De verdediger was bij de tweede goal van Napoli ongelukkig toen hij een volley van Lorenzo Insigne van richting veranderde.

Artikel gaat verder onder tweet

Corriere dello Sport deelt het hoogste cijfer van alle Juventus-spelers echter uit aan De Ligt. De Nederlander krijgt een 6,5 voor zijn optreden. 'De Ligt overtuigde. Hij liet zich als een van de weinigen wel zien op een zware avond voor de Bianconera', schreef de sportkrant. Calciomercato gaf De Ligt een 6, maar gaf de Nederlander ook de complimenten. 'Een goede wedstrijd van De Ligt. Hij was regelmatig de baas over Arkadiusz Milik, maar had pech bij de 2-0.'

Bianconero News schreef: 'De Ligt sluit alles wat er te sluiten valt als de bal in de buurt is. Samen met Ronaldo was hij goed, de rest van de ploeg was slecht.' Ook Bonucci gaf na afloop in gesprek met La Gazetta dello Sport complimenten aan De Ligt. "Hij speelde op een goed niveau en begint steeds meer orde aan te brengen in onze defensie. Hij maakt verbetering door."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen