ErediVisie: Zeepuik, Feyenoord en verongelijkte Bergwijn

27 januari 2020, 11:48   Bijgewerkt: 27 januari 2020, 14:52

Een gigantische crisis in Eindhoven die zijn weerga niet kent; Ajax afgetroefd op duelkracht in Groningen; en Feyenoord dat wederom met de nodige moeite weet te winnen. Er gebeurde meer dan genoeg in dit Eredivisie-weekend, waarin de spanning bovenin weer helemaal terug is. Maar er gebeurde nog meer en zoals elke week behandelt FCUpdate.nl dat in onze wekelijkse rubriek ErediVisie.  

Deyovaisio Zeepuik

Tegen zijn oude werkgever lijkt Zeefuik meer dan optimaal gemotiveerd, want na zijn goede optreden vorig seizoen tegen de Amsterdammers was de rechtsback zondag de vleesgeworden mentaliteit van de Groningers. Keihard werken, ongenaakbaar in de duels en vol power op het randje spelen. Hij had Ryan Babel, ondanks dat hij met een gebroken hand speelde, volledig in de tang en bleef ook nog eens binnen de randjes, want hij incasseerde geen kaart. Er is al langere tijd sluimerende interesse voor de back, wellicht krabt Ajax zich achter de oren dat ze hem hebben laten gaan. Met name vorig seizoen was die positie best problematisch en bovendien speelt Zeefuik tegen Ajax altijd erg puik: een klasse optreden!

{image[337613][right-half][]}Verongelijkte Bergwijn

PSV verkeert in een totale chaos. De club ligt weerloos op de grond. En het einde lijkt nog niet in zicht. Drie maanden geleden was dat ondenkbaar, Steven Bergwijn sprak destijds nog hardop uit dat hij 'de Europa League wilde winnen' met PSV. Diezelfde Bergwijn wil nog deze week PSV verlaten voor Tottenham Hotspur. Verongelijkt sprak hij de supporters van PSV op Instagram toe: "Jammer dat naar buiten wordt gebracht dat ik een matennaaier, rat en een slang ben." Dat hij de video opnam in een hotel in Londen, vertelde Bergwijn er voor het gemak niet bij. Van de directie van PSV mocht hij helemaal niet afreizen naar Engeland. En volgens de getergde Bergwijn is het allemaal de schuld van de media.

Scorende verdedigers

Hoewel er over de hele linie niet overmatig gescoord werd in de Eredivisie afgelopen speelronde, viel op dat er heel veel verdedigers op papier kwamen als doelpuntenmaker. Bijna een derde van alle goals kwamen op naam van verdedigers: bij FC Utrecht schoot Sean Klaiber tweemaal raak, bij Heracles Almelo maakte Maximilian Rossman de eerste goals uit hoekschoppen dit seizoen namens zijn elftal, terwijl ook Jürgen Mattheij, Eric Botteghin en Denzel Dumfries (alweer!) op het scoreformulier kwamen. Is het een trend of toeval?

{image[337871][left-half][]}Feyenoord dendert door 

Drie goals in tien minuten bezorgden Feyenoord de overwinning in Almelo én de derde plaats op de ranglijst. De hoogste klassering van dit seizoen tot nu toe. Dick Advocaat heeft de boel geweldig op orde in Rotterdam-Zuid en het is dan ook geen wonder dat de directie maar al te graag wil verlengen met De Kleine Generaal. Waar het op bestuurlijk niveau niet onrustiger kan, houdt Dickie zijn ploeg ver weg van deze problematiek en blijft het maar winnen. Het verloor onder zijn leiding nog geen enkele wedstrijd in de Eredivisie en staat sinds zijn komst in de virtuele ranglijst bovenaan. De achterstand op koploper Ajax bedraagt tien punten, dus een landstitel lijkt niet realistisch te zijn. Mocht Advocaat zijn gewenste versterkingen krijgen, moet het met deze vorm wél een gooi kunnen doen naar de tweede plek. Terwijl het met de beker nog steeds in de race is voor een tastbare prijs...

VVV-Venlo boven de streep

VVV-Venlo staat eindelijk weer eens boven de degradatiestreep in de Eredivisie, voor het eerst sinds oktober. De Limburgers boekten op bezoek bij hekkensluiter RKC Waalwijk een ongekend belangrijke zege. Door twee late goals is het verschil tussen de twee ploegen nu acht in plaats van twee. VVV speelde vorige week al verdienstelijk gelijk tegen PSV en mocht in Waalwijk uitblinker Johnatan Opoku en aanwinst Oussama Darfalou bedanken voor de drie punten. De ploeg is daarmee uitstekend uit de winterstop gekomen en met thuiswedstrijden tegen Fortuna Sittard, ADO Den Haag en Sparta in het verschiet, is er genoeg perspectief om directe degradatie te ontlopen voor de mannen van Hans de Koning. 

En dan nog even dit...

Ejuknee!

Ajax is met Blindheid geslagen zonder Daley

Sie-men-kaarten-vergeten Mulder

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen