Feyenoord haalt spits Bozeník tot en met 2024 binnen

27 januari 2020, 13:05   Bijgewerkt: 27 januari 2020, 17:05

Feyenoord heeft zich maandag officieel verzekerd van de komst van Róbert Bozenik. De aanvaller komt per direct over van Zilina en tekent een contract voor vier seizoenen in De Kuip. Daarmee heeft trainer Dick Advocaat eindelijk de zo gewenste aanvallende versterking binnen, al zijn de Rotterdammers vermoedelijk nog niet uitgewinkeld in januari. De centrumspits, die gaat spelen met rugnummer 19, is dinsdagavond bij het uitspelen van de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard nog niet speelgerechtigd. 

Bozenik, voor wie naar verluidt zo'n 4,6 miljoen euro betaald wordt, stond ook in de belangstelling van Hamburger SV, maar gaf zelf zijn voorkeur aan Feyenoord. Daar moet hij de concurrentie aangaan met Nicolai Jørgensen, op dit moment eigenlijk de enige echte spits in de selectie van trainer Dick Advocaat. Namens Zilina maakte de twintigjarige Bozenik negentien doelpunten in 58 wedstrijden. Als international van Slowakije loopt hij één op twee: vier doelpunten in acht interlands.

Lees ook"Toen ik tegen Bozenik speelde dacht ik niet: wow!"

Om budget vrij te maken, lieten de Rotterdammers Yassin Ayoub (Panathinaikos), Kenneth Vermeer (Los Angeles FC) en Liam Kelly (Oxford United) al gaan. Laatstgenoemde zou overigens nog wel zijn volledige salaris ontvangen van de Rotterdammers, maar met zijn verhuurbeurt zetten ze hem in elk geval in de etalage. Advocaat gaf al meermaals te kennen dat hij in elk geval nog een spits erbij wilde en het liefst ook nog een aanvallende middenvelder. Voor die positie heeft Feyenoord nog geen concrete opties, overigens.

Eerder waren Jeremain Lens en Aleksandr Kokorin in beeld bij Feyenoord voor de posities voorin, maar eerstgenoemde gaf de voorkeur om in Turkije te blijven voetballen, terwijl de Rus inmiddels is verhuurd aan FC Sochi en uiteindelijk onhaalbaar bleek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen