Den Bosch deelt stadionverboden uit na racisme rondom Moreira

27 januari 2020, 14:43   Bijgewerkt: 27 januari 2020, 17:13

FC Den Bosch heeft stadionverboden uitgedeeld naar aanleiding van de racistische geluiden van de eigen supporters aan het adres van Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. De club heeft de personen middels bestudering van beeld- en geluidsopnames herkend en bestraft. Zo meldt het Algemeen Dagblad. De incidenten vonden in november plaats tijdens de wedstrijd tussen Den Bosch en Excelsior.

Hoeveel mensen een stadionverbod kregen, wil een woordvoerder van de club niet zeggen. "Maar het gaat niet om mega-aantallen." Ook over de duur en de reikwijdte - of ze alleen bij FC Den Bosch gelden of in heel Nederland - kan de woordvoerder nog geen uitspraak doen. "Daar moet de KNVB over beslissen. Het gaat om voorlopige stadionverboden." Donderdag zal de tuchtzaak van dit incident plaatsvinden. De tuchtcommissie van de voetbalbond, de aanklager betaald voetbal en FC Den Bosch zullen dan in gesprek gaan over de zaak. Waarschijnlijk wordt er dan nog geen definitieve uitspraak gedaan.

Mendes Moreira werd in de wedstrijd tegen Den Bosch racistisch bejegend en zou volgens hemzelf zijn uitgemaakt voor 'kankerneger, kankerzwarte en kankerkatoenplukker'. De wedstrijd werd hierop gestaakt. Naast het onderzoek van de club en de volgende tuchtzaak, heeft ook het Openbaar Ministerie nog altijd een onderzoek lopen rondom het incident van november vorig jaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen