Arsenal naar laatste zestien FA Cup na zege op Aké en co

27 januari 2020, 23:55

Arsenal heeft zich maandagavond geplaatst voor de achtste finale van de FA Cup door AFC Bournemouth met 1-2 te verslaan. Grote man aan de zijde van de Londense club was Bukayo Saka, die met een doelpunt en een assist zijn stempel op de wedstrijd drukte. Smetje op de overwinning was het uitvallen van Shkodran Mustafi, die na een uur per brancard van het veld werd gedragen.

Met de jonge Eddie Nketiah (20) als aanvalsleider begon Arsenal aan de wedstrijd tegen AFC Bournemouth, waar Nathan Aké een basisplaats had. Zij zagen hoe na vijf minuten Saka met een vlammend schot de score opende. Hij werd aangespeeld door Gabriel Martinelli en knalde de bal via de lat in het doel van Bournemouth. Twintig minuten later volgde de 2-0. Ditmaal was Saka de aangever en tikte Nketiah van dichtbij raak.

Arsenal, dat de drie voorgaande competitiewedstrijden tegen Crystal Palace (1-1), Sheffield United (1-1) en Chelsea (2-2) niet had gewonnen, hield in de tweede helft lange tijd de dubbele voorsprong vast. Domper was dat na een uur Mustafi met een enkelblessure uitviel. Zijn blessure zal de roep om Pablo Marí alleen maar luider laten klinken. Arsenal wil zich naar verluidt versterken met de oud-verdediger van NAC Breda, maar moet nog tot een akkoord komen met Flamengo.

Bournemouth kwam diep in blessuretijd terug tot 1-2 via Sam Surridge, maar de zege van Arsennal kwam niet meer in gevaar. In de volgende ronde neemt de club van trainer Mikel Arteta het op tegen Portsmouth. Komende zondag is in de competitie Burnley de tegenstander.