Moniz spreekt van 'ramp', maar looft Burger: "Onze beste man"

28 januari 2020, 09:13

Het is Excelsior niet gelukt om een goed resultaat over te houden aan de uitwedstrijd tegen Jong PSV (2-1). Met tien man ging het team uit Rotterdam in de slotseconden ten onder. Trainer Ricardo Moniz baalt als een stekker.

De trainer zag dat de rode kaart van Alessandro Damen in de zeventiende minuut roet in het eten gooide. "We moesten 4-4-1 spelen helaas, daarmee gaven we Jong PSV het initiatief", vertelt Moniz aan RTV Rijnmond. Hij baalde van de rode kaart omdat zijn team het aardig op de rit had. "Het is niet als een kaartenhuis in elkaar gestort. We zijn mentaal sterk, maar dit is een ramp. Als je met elf man speelt. Als je ziet hoe we openen, dat was ijzersterk. Elias Omarsson scoorde toen bijna."

Op het middenveld maakte Wouter Burger zijn debuut. De huurling van Feyenoord deed 69 minuten mee tot hij met kramp uitviel. Hij maakt desondanks een goede indruk. "Wouter was onze beste man. Toen hij eraf ging verloren we alle controle", zag Moniz."Het is voor hem jammer dat we niet met elf man bleven, dan heeft die jongen meer het gevoel van succes. Dan kan die jongen nog meer het spel bepalen. Nu heeft Burger alleen maar moeten tegenhouden."

Excelsior heeft nu vier duels op rij niet gewonnen. "We hebben succesbeleving en een beetje geluk nodig. Dat je vandaag die 2-1 maakt, dat je geen rode kaart pakt. Dat soort dingen. Dat geluk moeten we ook afdwingen. In dat opzicht is voetbal wel eerlijk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen