Excelsior neemt afscheid van Moniz na tegenvallende resultaten

28 januari 2020 – Excelsior heeft Ricardo Moniz (55) dinsdagochtend per direct op non-actief gezet. De oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van de Kralingers, die momenteel op de achtste plaats staan in de Eerste Divisie. De laatste vier duels werd er niet gewonnen en dus werd het contract met de coach beëindigd.

Excelsior neemt afscheid van Moniz na tegenvallende resultaten

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

'De club heeft besloten een einde aan de samenwerking te maken vanwege de tegenvallende resultaten en de grote achterstand op een directe promotieplek. Daarom willen wij ons nu focussen op het bereiken van de play-offs', schrijft Excelsior in het statement over Moniz. 'Een vervelende beslissing, maar de club is van mening dat er iets anders nodig is om het tij te keren.' Op korte termijn hoopt de club een vervanger te presenteren. 

Niet alleen de prestaties vallen tegen, ook lag de excentrieke trainer meermaals in de clinch met voetballers. Zo lag hij overhoop met Luigi Bruins en doelman Alessandro Damen, al ontkende hij zelf dat de ruzies ook echt gevolgen hadden voor de onderlinge verhoudingen met Moniz. Ook waren de interviews met de trainer altijd op het scherpst van de snede.

Lees ookExcelsior-coach Moniz opnieuw in de clinch: "Moet je bek houden"

Eerder was de oefenmeester – die vorig seizoen het stokje overnam van de opstappende Adrie Poldervaart, maar Excelsior niet in de Eredivisie wist te houden – werkzaam bij onder andere RB Salzburg, FC Eindhoven, Randers FC en AS Trencin. Het is niet de eerste keer dat zijn periode bij een club voortijdig wordt beëindigd: bij meerdere clubs werd hij ontslagen of besloot om zelf op te stappen.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd