Dit staat er te gebeuren op de transfermarkt in Nederland

28 januari 2020, 12:53

De laatste transferweek is ingegaan. Nederlandse clubs hebben nog enkele dagen om de laatste versterkingen af te ronden. Bijna overal staat nog wel iets te gebeuren, al zijn er ook een paar clubs die hopen dat het juist rustig blijft en dus hun sterspelers kunnen behouden. FCUpdate.nl zet de in- én uitgaande transfers die (mogelijk) op de rol staan, op een rijtje. Deel II. 

{image[336464][right-half][]}Heracles Almelo

De formatie van Frank Wormuth is al vier duels zonder overwinning, toch heerst er rust bij Heracles Almelo. Op de transfermarkt gebeurde er vooralsnog weinig, alleen Lennart Czyborra haalde de krantenkoppen met zijn miljoenentransfer naar Atalanta Bergamo. De kans is groot dat het grootste deel van die transfersom op de bank blijft staan: er wordt wel gezocht naar een nieuwe Czyborra, maar dat moet 'een project' worden met een jonge speler, die voor een klein bedrag kan worden opgepikt. Dat zal dan de eerste aankoop worden, want de club haalde vooralsnog geen enkele versterking. Op de rechtsbackpositie werd Lucas Schoofs namelijk getest als vervanger van de geblesseerde Navajo Bakboord en deed dat volgens Frank Wormuth naar behoren. Verder zitten er in elk geval nog twee zaken in de pijplijn in Almelo: het vertrek van de 26-jarige overbodige Stephen Sama en een nieuwe verbintenis voor hoofdcoach Wormuth.

Sparta Rotterdam

De maand januari was er voor Sparta Rotterdam één van transfersoaps. Lars Veldwijk die eerst niet weg mocht en toch ging; Jeffry Fortes die pas na dit seizoen zou komen en toch nog direct overkwam van Excelsior; het zoeken van een nieuwe spits door het vertrek van Halil Dervisoglu en de aanstaande transfer van Ragnar Ache. Naast Fortes kwamen ook Patrick Joosten (FC Utrecht) en Michael Pinto (Fortuna Sittard) naar Het Kasteel, waar de contacten van Jaimy Brute en Abdallah Aberkane werden ontbonden. Alle soaps zijn vrijwel afgerond, behalve die van het vinden van een nieuwe spits: Anthony van den Hurk (MVV), Charlison Benschop, Ferdy Druijf (AZ), Lassina Traoré (Ajax) en Reda Kharchouch (Telstar) passeerden de revue, waarvan alleen laatstgenoemde nog een serieuze optie lijkt. Vooralsnog willen de Rotterdammers niet aan de vraagprijs voldoen, dus is het de vraag of er überhaupt nog een aanvallende versterking bij komt.  

{image[327910][left-half][]}FC Emmen

Caner Cavlan was het grote transfertarget van FC Emmen in deze winterstop, maar hoewel de back zelf dolgraag terugkeert in Drenthe, gooit zijn werkgever Austria Wien vooralsnog roet in het eten. Die Oostenrijkse club wil hem niet laten gaan, waardoor de kans op een rentree klein is. Halil Ben Moussa keerde wél terug en hij toonde tegen Vitesse direct aan een meerwaarde te zijn, terwijl er met Luka Adzic (Anderlecht) en Kerim Frei (Istanbul BB) twee buitenspelers naar de selectie van Dick Lukkien kwamen. Daar tegenover stond het onverwachte vertrek van Luciano Slagveer (Puskás Akadémia FC), maar op zijn exit is goed ingespeeld. Als de komst van Cavlan de komende dagen inderdaad niet meer gerealiseerd wordt, is het voor FC Emmen te hopen dat er weinig gebeurt, aangezien voor Jafar Arias – die zelf overigens wel aangaf te willen blijven - ook nog belangstelling is.  

FC Twente

Technisch manager Ted van Leeuwen zit absoluut niet stil. De beleidsbepaler van FC Twente haalde met Giovanni Troupée en Noa Lang al twee spelers naar Enschede en daar blijft het waarschijnlijk niet bij. De club is in de laatste dagen van de transfermarkt nog op zoek naar een nieuwe aanvaller. De kans bestaat zelfs dat er nog twee nieuwe aanvallers worden gepresenteerd. Spits Haris Vuckic, die clubtopscorer is in Enschede, werd namelijk nog in verband gebracht met een vertrek naar de Verenigde Staten. Die transfer kwam echter niet rond. Ook flirtte Twente tevergeefs met Jan-Arie van der Heijden, de Feyenoorder die geen oren had naar een transfer naar Enschede. De club is bezig aan een moeizaam seizoen en heeft nog impulsen nodig in de laatste dagen van de transferperiode, weet Van Leeuwen. Verder is er nog een aantal spelers zonder sportief perspectief (Queensy Menig en Tim Hölscher) waardoor er vast nog het een en ander gaat gebeuren. 

Fortuna Sittard

In tegenstelling tot een aantal concurrenten hoeft Fortuna Sittard niet zo nodig nieuwe spelers aan te trekken. Daar hebben de Limburgers de financiële mogelijkheden ook niet voor, erkende technisch manager Sjoerd Ars. Fortuna verkocht weliswaar Mica Pinto aan Sparta Rotterdam, maar het geld dat die transfer opleverde kan niet worden geïnvesteerd in een nieuwe speler. Desalniettemin speurt de club de transfermarkt af naar een buitenkansje. Mogelijk gaat Fortuna zich versterken met de door Arsenal opgeleide Chris Willock. Hij wordt door Benfica verhuurd aan West Bromwich Albion, maar komt daar niet aan spelen toe. Wordt hij de winterse verrassing van Fortuna? 

{image[338310][right-half][]}VVV-Venlo

Waar concurrenten als ADO Den Haag en RKC Waalwijk deze maand de nodige spelers aantrokken, daar houdt VVV-Venlo zich vooralsnog vrij koest. De Venlonaren, met Hans de Koning als definitieve opvolger van de ontslagen Robert Maaskant aan het roer, haalden enkel Oussama Darfalou naar De Koel. Hij moet het moeilijk scorende VVV aan doelpunten helpen. De degradatiekandidaat zag tot nu toe drie spelers vertrekken: Damian van Bruggen (Inter Zapres), Samuel Scheimann (Hapoel Ironi Kiryat Shmona) en Elia Soriano (Hapoel Ra'annana). Zijn vertrek maakt ruimte vrij voor een verdedigende versterking. In Engeland werd begin deze maand gemeld dat Reece Oxford (21) van FC Augsburg op weg is naar VVV. Is hij nog steeds in beeld, of richt de club zijn pijlen op een andere verdediger? Vermoedelijk komt er achterin dus nog wel het een en ander bij in Venlo. 

PEC Zwolle

Bijna drie weken was het volledig stil op transfergebied in Zwolle en opeens was daar afgelopen week de stroomversnelling op het gebied van Overijsselse transfers. De club greep eerst nog naast Jaïro Riedewald – wie het via diens jeugdvriend Pelle Clement had willen halen -, omdat hij weer een basisplaats veroverde bij Crystal Palace. Maar ondanks dat er 'eerst spelers moesten vertrekken' van voorzitter Adriaan Visser, werd Rico Strieder als buitenkansje aangetrokken. Vervolgens kwam er vanuit Al Wakrah (Qatar) interesse voor Ilias Bel Hassani, die ondanks vijf treffers in de eerste seizoenshelft transfervrij (!) mocht vertrekken. Minder blij zullen ze zijn met de Schotse interesse in aanvaller Mike van Duinen, die in het nieuwe systeem het aanvalsduo vormt onder John Stegeman. Kunnen ze hem behouden? Thomas Bruns – NAC Breda heeft interesse -, Rick Dekker en Darryl Lachman mogen nog weg, maar wie wil ze hebben?

ADO Den Haag

Geen Eredivisie-club was deze maand zo actief op de transfermarkt als ADO Den Haag. Liefst zes nieuwe spelers werden toegevoegd aan de selectie van trainer Alan Pardew: Sam Stubbs (Middlesbrough, huur), George Thomas (Leicester City, huur), Laurens De Bock (Leeds United, huur), Mick van Buren (Slavia Praag), Tudor Baluta (Brighton & Hove Albion, huur) en Jordan Spence (transfervrij). Het zijn er zelfs zeven, als de uit de Verenigde Arabische Emiraten terugkeerde Sem Steijn wordt meegerekend. Mogelijk komt er nóg een aanvallende versterking naar Den Haag. Een uitgaande transfer kan ook nog worden verwacht: de overbodige Michiel Kramer wordt hevig gelinkt aan andere clubs: Karlsruher SC heeft momenteel naar verluidt de beste papieren. 

RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft zich al flink geroerd op de winterse transfermarkt. Met Tijjani Reijnders (AZ, huur), Stefan Velkov (FC Den Bosch, huur), Richard van der Venne (Go Ahead Eagles) en Emil Hansson (Hannover 96, huur) heeft de promovendus de broodnodige versterkingen in de strijd tegen degradatie aangetrokken. Daartegenover stond wel het vertrek van basisspeler Stijn Spierings, die zijn geluk gaat beproeven in Bulgarije. In principe is RKC klaar op de transfermarkt, maar in Waalwijk zal men zijn ogen niet sluiten voor een buitenkansje: zeker nu de eerste twee duels na de winterstop werden verloren.

Lees hier Deel 1 met daarin de bovenste negen clubs uit de Eredivisie

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen