'Ajax ontvangt ruim half miljoen aan Eriksen-deal'

28 januari 2020, 15:41   Bijgewerkt: 28 januari 2020, 18:56

Ajax profiteert mee van de transfer van Christian Eriksen naar Internazionale. De Amsterdammers hebben recht op tien procent van de transfersom, omdat er bij de transfer in 2013 naar Tottenham Hotspur een doorverkoopclausule werd bedongen. Naar verluidt gaat het om omgerekend 650.000 euro.

Dat weet De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant bedong Ajax destijds tien procent van de doorverkoopprijs. De Amsterdammers verkochten hem in 2013 voor 13,5 miljoen euro, Internazionale legt nu circa twintig miljoen euro neer. Dat houdt in dat Ajax tien procent over het verschil (6,5 miljoen) ontvangt. Als de Deen pas komende zomer transfervrij zou overstappen naar Internazionale, had Ajax niets gekregen. Omdat het nu een winterse transfer betreft – van naar verluidt zo'n twintig miljoen euro – kan Marc Overmars ook nog een leuk bedrag bijschrijven.

Lees ook: Ajax pikt graantje mee in mega-deal van Bergwijn

Eriksen maakte dinsdag zijn overstap naar Internazionale rond, nadat die al enkele weken in de lucht hing. De Nerazzurri betalen de oud-Ajacied naar verluidt een jaarsalaris van tien miljoen euro, exclusief bonussen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen