'Cardiff verdenkt Nantes van medeplichtigheid aan dood Sala'

28 januari 2020, 20:40   Bijgewerkt: 29 januari 2020, 00:13

Cardiff City wil een nog onbekende persoon binnen FC Nantes voor de rechter slepen inzake de verongelukte Emiliano Sala. Waarschijnlijk gaat het om clubeigenaar en voorzitter Waldemar Kita. Cardiff verdenkt hem van medeplichtigheid aan de dood van Sala. Het was vorige week een jaar geleden dat de Argentijn omkwam bij een vliegtuigcrash.

Volgens L'Équipe meent Cardiff City dat Nantes willens en wetens bij de transfer van Sala gebruik is gemaakt illegale tussenpersonen. Ene Willie McKay zou ook de fatale vlucht van Sala en piloot David Ibbotson geregeld hebben. "Als vertegenwoordigers van Nantes wisten dat Willie McKay niet-geautoriseerde vluchten regelde, kunnen ze worden beschuldigd van medeplichtigheid doodslag", aldus Cardiff-jurist Antoine Vey.

Sala overleed op 21 januari toen hij vanuit Frankrijk onderweg was naar Wales, waar hij zich zou melden bij zijn nieuwe club Cardiff City. Boven Het Kanaal stortte het vliegtuig neer, waarbij de Argentijnse aanvaller en de piloot om het leven kwamen. Het neergestorte vliegtuig had achteraf nooit mogen opstijgen. Piloot David Ibbotson had geen vergunning om passagiers te vervoeren, er waren fouten in het vluchtplan en het toestel had vanwege het slechte weer nooit mogen opstijgen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen