'Van Bommel werkte manipulerend en obsessief'

29 januari 2020, 08:09   Bijgewerkt: 29 januari 2020, 08:19

Het ontslag bij PSV zit Mark van Bommel erg diep. De weggestuurde trainer kan het maar moeilijk verkroppen en probeert op verschillende manier zijn gelijk te behalen, met alle onrust binnen PSV tot gevolg. Dat blijkt uit een uitgebreide anayse van het Eindhovens Dagblad.

Van Bommel onderhoudt contacten met invloedrijke spelers, stafleden en supporters. Daarmee blijft hij een invloedrijke factor binnen PSV, ook al is Van Bommel ontslagen. In de tijd dat de trainer nog voor de groep stond, was er van alles aan de hand schetst het ED. Een belangrijk deel van de spelersgroep en de ondersteunende staf was helemaal klaar met Van Bommel. Hij zou manipulerend en obsessief gewerkt hebben. Ook zijn relatie met meerdere opleiders was niet best. Een aantal werd geschoffeerd en incompetent genoemd, wat Van Bommel later weer goed wilde maken.

Lees ook: Waterreus en Borst: 'PSV is nog niet van Van Bommel af'

Mart van den Heuvel

Opvallend is dat Van Bommel naar verluidt afwilde van teammanager Mart van den Heuvel, een icoon binnen PSV. Van Bommel wilde hem vervangen door journalist Taco van den Velde. Dit zorgde bij PSV weer voor veel onvrede. Ook heersen er vraagtekens over gemaakte keuzes van Van Bommel. Hij liet Toni Lato verpieteren en koos voor middenvelder Michal Sadilek als linksback. Een deel van de spelersgroep beoordeelde Lato als een prima speler. Sadilek werd door de PSV-selectie ook wel 'de stiefzoon van Van Bommel' genoemd. Binnen de muren van het Philips Stadion denkt men dat Van Bommel bewust geen beroep deed op Lato, om daarmee het technisch kader dwars te zitten.

Van Bommel in een reactie: "PSV is mijn club. Dat is altijd zo geweest en dat zal altijd zo blijven. Er is nu een situatie ontstaan dat er zoveel leugens verteld worden. Hier doe ik niet aan mee, maar ik hoop wel dat PSV zo snel mogelijk uit deze sportieve crisis komt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen