Excelsior zoekt trainer: "Nieuw gezicht is noodzakelijk"

29 januari 2020, 08:46

De zoektocht van Excelsior naar een nieuwe trainer is in volle gang. De Rotterdammers ontsloegen Ricardo Moniz dinsdag daags na het verlies bij Jong PSV en waren niet blij met de reeks van vier duels op rij zonder zege. Er moest iets gebeuren, zegt algemeen directeur Ferry de Haan.

"Er was sprake van een neerwaartse spiraal", zegt De Haan vast bij RTV Rijnmond. "En als we toch minimaal voor de playoffs in aanmerking willen komen, dan moest er echt iets gebeuren." Dat gebeurde dinsdag, daags na het 1-2 verlies bij Jong PSV. Die nederlaag was niet de concrete reden van het ontslag. "Nee, het ligt niet aan één wedstrijd. Je probeert wel alles mee te wegen en mee te nemen. We zijn niet goed uit de winterstop gekomen. En om het tij te keren is een nieuw gezicht voor de groep noodzakelijk."

Dat Excelsior in een neerwaartse spiraal zit, was volgens De Haan zo duidelijk als wat. "We hebben altijd uitgesproken dat directe promotie de doelstelling was. We gingen de winterstop in met drie punten achterstand op die plekken. Dat is heel snel opgelopen tot tien."

Het is nog niet duidelijk wie de nieuwe trainer van Excelsior gaat worden. De naam van Marinus Dijkhuizen zingt rond. "Het zou ideaal zijn om komend weekeinde al een nieuwe trainer op de bank te hebben, maar dat moet natuurlijk wel kunnen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen