Zoekende Bony gaat aan de slag bij club Ten Cate

29 januari 2020 – Wilfried Bony gaat eindelijk weer aan de slag als voetballer. De 31-jarige Ivoriaan vertrok afgelopen zomer transfervrij bij Swansea City en vond vervolgens geen club. Inmiddels is het hem wel gelukt om een nieuwe werkgever te vinden. Hij heeft getekend bij Al-Ittihad uit Saudi-Arabië, waar Henk ten Cate de trainer is.

Zoekende Bony gaat aan de slag bij club Ten Cate

?De aanvaller had liever niet een halfjaar werkeloos geweest, zo gaf hij onlangs al aan. "Ik moet een club vinden, ik mis het. Ik ben ook gestopt met kijken naar wedstrijden, omdat ik wil spelen." De gretige spits heeft nu dus eindelijk een nieuwe club gevonden. De sterke spits heeft voor anderhalf jaar getekend bij Al-Ittihad, waar Karim El Ahmadi ook op de loonlijst staat.

De 59-voudig international van Ivoorkust is de afgelopen jaren behoorlijk afgegleden. Hij is in Nederland vooral bekend van zijn periode bij Vitesse, die duurde van 2011 tot 2013. Hij was in die tijd goed voor 42 goals in 65 duels voor de club. Daarna beleefde hij bij Swansea City ook een succesvolle periode, maar na zijn transfer naar Manchester City in 2015 ging het bergafwaarts. Onder Ten Cate hoopt de aanvaller het plezier nu weer terug te vinden.

Eredivisie

gerelateerd