Premier League en La Liga meest spannende competities

29 januari 2020, 14:15

De Premier League en La Liga zijn van de 'big five' de meest spannende competities. Vier van de laatste tien titelraces werden beslist op de laatste speeldag. De Bundesliga en de Franse Ligue 1 zijn het afgelopen decennium meest voorspelbaar gebleken.

Dat blijkt uit een onderzoek van RunRepeat, dat 18.260 wedstrijden uit de laatste tien seizoenen van de vijf grootste competities (Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A en Ligue 1) analyseerde. De kloof tussen de kampioen en de nummer twee is in de betreffende periode in La Liga het laagst (gemiddeld 6,5 punten) geweest.

Echter gaat de Spaanse titelrace vooral tussen FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid. Het onderzoek bevestigt het beeld dat er in La Liga grote verschillen zijn tussen de top-drie en de rest. In Duitsland staat Bayern München eenzaam aan de top en in Frankrijk is dat het geval sinds er oliemiljoenen in Paris Saint-Germain worden gepompt. De totale top-vier van deze competities en die van de Serie A varieert wel weer het meest ten opzichte van Spanje en Engeland.

De Premier League mag zich volgens het onderzoek al met al de meest competitieve competitie noemen. Engeland kende de afgelopen tien jaar naast spannende titelraces ook vier verschillende kampioenen. De verschillen tussen de Engelse kampioen en de nummer vijf zijn bovendien het kleinst. In Engeland is wel sprake van 'de grote zes'. Alleen Leicester City heeft deze suprematie in de afgelopen jaren weten te doorbreken.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen