Officieel: Bergwijn verlaat PSV en tekent bij Tottenham Hotspur

29 januari 2020, 11:38   Bijgewerkt: 29 januari 2020, 11:49

Steven Bergwijn mag zich officieel speler van Tottenham Hotspur noemen. De transfer van de 22-jarige buitenspeler zat er al enkele dagen aan te komen en is woensdag bevestigd door zowel PSV als Tottenham. Hij heeft in Londen een contract getekend tot de zomer van 2025. Met de transfer is naar verluidt een bedrag van rond de dertig miljoen euro gemoeid.

De laatste formaliteiten zijn afgerond, waarna Bergwijn zijn krabbel heeft gezet onder een contract in Londen. De aanvaller gaat in Londen spelen met rugnummer 23, het oude nummer van de vertrokken Christian Eriksen. De laatste dagen ontstond er rondom het duel met FC Twente wat ruis rondom Bergwijn, maar toch verlaat hij PSV door de voordeur. De geboren Amsterdammer speelde sinds het seizoen 2011/2012 bij PSV en ontwikkelde zich daar tot een volwaardig lid van de eerste ploeg. Ook schopte hij het tot Oranje.

In 2014 debuteerde hij op zeventienjarige leeftijd in het eerste van PSV en daarna ging het snel. In het kampioensjaar 2017/2018 scoorde hij acht keer en het seizoen daarna was hij zelfs goed voor veertien goals. Mede door blessures kwam Bergwijn dit seizoen niet verder dan vijf goals en tien assists. De international speelde zich ondanks het gebrek aan minuten in de belangstelling van Tottenham, dat aan de haal gaat met de buitenspeler. Bergwijn had bij PSV nog een contract tot 2023, maar dat is afgekocht door de Engelsen. Bij Tottenham, dat zesde staat in de competitie, gaat hij samenwerken met trainer José Mourinho. Tottenham heeft naast Bergwijn met Michel Vorm nog een Nederlander onder contract. De club is nog actief in de Champions League. Het treft RB Leipzig in de achtste finales.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen