Özyakup blij met terugkeer: "In Turkije is de aandacht te extreem"

29 januari 2020, 18:18

Oguzhan Özyakup koos er bewust voor om terug te keren naar Nederland en is erg blij met zijn overstap naar Feyenoord. "Ik wil weer gelukkig zijn, zowel op als buiten het veld", zei hij. De middenvelder hoopt zich in Rotterdam-Zuid in de kijker te spelen voor het Turkse nationale elftal, met het oog op het naderende EK.

De 43-voudig Turks international speelde in de jeugd van AZ, alvorens hij op vijftienjarige leeftijd naar het buitenland vertrok. "Ik ben heel erg blij om weer in Nederland terug te keren", zei hij in een gesprek met Feyenoord TV. "Ik heb lang in Turkije gespeeld, maar ik denk dat als je te lang bij een club speelt je te veel met randzaken te maken krijgt. In Turkije is de aandacht voor het voetbal extreem en soms zelfs teveel. Als het minder gaat is het daar erg lastig", zei hij.

Bij Feyenoord hoop de middenvelder zich in de kijker te spelen voor de Turkse EK-selectie. "Ik wil mezelf in een rustige omgeving kunnen voorbereiden, mocht ik meegaan naar het EK. Ik moet mezelf bewijzen. Het team draait heel erg goed de afgelopen weken en ik zal me moeten laten zien. Ik wil weer gelukkig zijn, zowel op als buiten het veld en hier ben ik lekker dichtbij huis."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen