'Brands slaat megabod van FC Barcelona op Richarlison af'

29 januari 2020 – FC Barcelona heeft een blauwtje gelopen bij Everton. De Catalaanse club heeft volgens Sky Sports een poging gewaagd Richarlison los te weken bij de club van technisch directeur Marcel Brands. Ondanks een bod van liefst honderd miljoen euro kreeg Barça nul op het rekest.

'Brands slaat megabod van FC Barcelona op Richarlison af'

In de laatste dagen van de winterse transferperiode is Barcelona wanhopig op zoek naar een aanvallende versterking. De Catalanen kunnen voorlopig geen beroep doen op Luis Suárez, die is uitgeschakeld met een knieblessure. Door zijn afwezigheid beschikt Barça over geen enkele echte centrumspits, wat afgelopen weekend tegen Valencia (2-0) pijnlijk duidelijk werd.

In de zoektocht naar een vervanger voor de Uruguayaan kwam Barcelona uit bij Rodrigo Moreno, maar de club heeft (nog) geen overeenstemming kunnen bereiken met Valencia. Barça zou ook een poging hebben gewaagd voor Dusan Tadic, maar Ajax laat zijn aanvoerder niet gaan. Pierre-Emerick Aubameyang is eveneens genoemd als doelwit van de zoekende club, maar ook hij mag niet vertrekken.

Richarlison was in de zomer van 2017 dicht bij een overgang naar Ajax, maar koos er op het laatste moment voor zijn loopbaan voort te zetten bij Watford. Een jaar later verkaste hij naar Everton, waarvoor hij dit seizoen acht doelpunten in 22 competitiewedstrijden scoorde.

Premier League

gerelateerd