"Tottenham beschouwt Bergwijn niet als een gokje"

30 januari 2020, 15:08

Steven Bergwijn hoorde zondag via Facetime de plannen die José Mourinho met hem had. "Steven was onder de indruk, zie je ineens Mourinho op je telefoon", vertelt Bergwijns zaakwaarnemer Fulco van Kooperen nadat woensdag de transfer naar Tottenham Hotspur werd afgerond.

"Hij weet dat Wesley Sneijder, Arjen Robben en Memphis Depay met hem hebben gewerkt. Maar Stevie heeft ze niet om hun mening gevraagd, hij had al een goed gevoel bij Mourinho", zegt Van Kooperen in de Volkskrant. "Hij staat ook bekend om zijn goede relaties met de spelers. Bovendien kende Mourinho de kwaliteiten van Steven, hij legde zijn speelwijze bij Tottenham Hotspur uit. Mourinho zei ook dat het mede vanwege het komende EK een mooi moment voor Steven is om zich verder te ontwikkelen in de Premier League. Hij is er aan toe."

Volgens de belangenbehartiger is Bergwijn geen paniekaankoop van Spurs. Scouts volgden hem al enkele jaren. "Hij wordt niet als een gokje beschouwd", stelt Van Kooperen. "Garanties zijn er niet, het is vooral een mooie uitdaging voor Steven om onder de beste omstandigheden te kunnen voetballen. Het is bijna onwerkelijk voor Steven hoe snel het is gegaan. Spelers die in de winter worden gehaald, hebben tijd nodig om te acclimatiseren. Steven hoeft niet morgen al te leveren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen