VVV haalt bij PEC overbodige Vitesse-huurling Bruns binnen

30 januari 2020, 14:53

VVV-Venlo heeft zich per direct versterkt met Thomas Bruns (28). De middenvelder komt over van Vitesse, dat hem in de eerste seizoenshelft verhuurde aan PEC Zwolle. In Overijssel werd hij al snel overbodig, waardoor hij een nieuw avontuur aan mocht gaan. Hij leek op weg naar NAC Breda, maar kiest net als Oussama Darfalou toch voor VVV-Venlo.

"Ik kom naar Venlo om speelminuten te kunnen maken en samen met de ploeg te zorgen dat we in de Eredivisie blijven", maakt Bruns zijn intenties in Limburg duidelijk. "Dat is onze focus en ons doel. Ik heb er enorm veel zin in om bij VVV-Venlo aan de slag te gaan. Bij PEC zat ik in de laatste fase voor de winterstop op een dood spoor. Voor mezelf is het daarom belangrijk dat ik het plezier in het voetbal weer terug krijg en een rol kan spelen in het team."

VVV-Venlo, dat naar verluidt interesse had in Patrick Erras, was nog op zoek naar een nieuwe middenvelder, omdat de offensieve opties daar met Evert Linthorst en Simon Janssen erg jong zijn. Bruns wordt geacht om zijn jonge collega's te ondersteunen, stelt technisch manager Stan Valckx. "De kwaliteiten en ervaring van Thomas kunnen we in de beslissende fase van de competitie goed gebruiken. Hij is een middenvelder met veel dynamiek en weet ook regelmatig zelf het doel te vinden."

Eerder maakte Darfalou, die geen perspectief op speeltijd had bij Vitesse, dezelfde overstap. Hij trok in de winterstop van Arnhem naar VVV-Venlo en maakte daar reeds zijn eerste doelpunt. Bruns heeft nog een contract tot en met 2021 in Arnhem en keert nogmaliter dus gewoon terug in het GelreDome.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen