'Cambuur grijpt naast Everton-verdediger, vermoedelijk Martina'

30 januari 2020, 16:30

SC Cambuur heeft in de zoektocht naar een defensieve versterking een blauwtje gelopen bij Everton. Dat meldt de Leeuwarder Courant. De koploper van de Eerste Divisie wilde een rechtsback van The Toffees huren, maar kreeg donderdagmiddag uiteindelijk nul op het rekest.

Waarschijnlijk zaten de Leeuwarders achter Cuco Martina aan, al wil technisch manager Foeke Booy dat niet bevestigen. De dertigjarige verdediger zit al enige tijd op een dood spoor bij Everton. De Premier League-club verhuurde hem vorig seizoen aan Stoke City en daarna aan Feyenoord. In Rotterdamse dienst kwam de verdediger tot twaalf optredens, allemaal als basisspeler.

Door de zware blessure van Jordy van Deelen is SC Cambuur al de hele maand op zoek naar een extra rechtsback. De Leeuwarders hadden ook Rico Zeegers van Jong PSV in het vizier, maar hij is geblesseerd. Een Zweedse verdediger gaf de voorkeur aan onbekende buitenlandse club.

Eerder op de dag wist SC Cambuur wél zaken te doen met een Premier League-club. Op huurbasis werd George McEachran (19) voor een half jaar overgenomen van Chelsea.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen