Hertha BSC doet zaken met AC Milan en strikt Piatek

30 januari 2020, 18:26   Bijgewerkt: 30 januari 2020, 18:32

Het zeer ambitieuze Hertha BSC heeft wederom de portemonnee getrokken. De club uit de Duitse hoofdstad maakt donderdagavond melding van de komst van Krzysztof Piatek. Hij komt voor een bedrag van naar verluidt 27 miljoen euro over van AC Milan.

Daar was Piatek op een zijspoor geraakt. AC Milan nam de 24-jarige spits een jaar geleden met veel bombarie over van Genoa. In zijn eerste maanden in dienst van de club uit Milaan scoorde hij aan de lopende band. Na een goede start vond hij steeds minder vaak het net. In het huidige seizoen was hij in de Serie A slechts vier keer trefzeker. De terugkeer van Zlatan Ibrahimovic dreef Piatek nog meer naar de uitgang.

AC Milan heeft een jaar na de komst van Piatek besloten de spits met verlies te verkopen. De Pool kostte de gevallen Italiaanse grootmacht 38 miljoen euro. Volgens Italiaanse media maakt hij voor elf miljoen euro minder de overstap naar Hertha BSC. Die club nam eerder deze maand Lucas Tousart voor 25 miljoen euro over van Olympique Lyon, al stapt de Franse middenvelder komende zomer pas definitief over naar de Bundesliga.

Hertha BSC heeft de ambitie om uit te groeien tot Duitse topclub en zal de komende tijd nog van zich doen spreken op de transfermarkt. De club uit Berlijn is ook al gelinkt aan onder anderen Kevin Strootman, Julian Draxler, Mario Götze en Granit Xhaka.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen