Sevilla en De Jong blameren zich, Tete bekert verder met Lyon

31 januari 2020, 00:23

Sevilla heeft zich woensdagavond geblameerd in de achtste finale van der Copa del Rey. Met Luuk de Jong in de basis verloor de Zuid-Spaanse club met 3-1 van Mirandés, een middenmoter in de Segunda División. Kenny Tete was met Olympique Lyon wel succesvol. In de Coupe de France wonnen Les Gones met 1-2 bij het OGC Nice van Kasper Dolberg.

Mirandés - Sevilla 3-1

Verwacht werd dat Sevilla zich als laatste club zou plaatsen voor de kwartfinale van de Copa del Rey, maar Mirandés stak daar een stokje voor. De kleine Spaanse club nam al na zeven minuten brutaal de leiding door een doelpunt van de Watford gehuurde Matheus. De Braziliaan zette na een halfuur zelfs de 2-0 op het scorebord.

Trainer Julen Lopetegui had genoeg gezien en besloot in de rust al zijn wissels toe te passen. De Jong mocht blijven staan, maar kon niet voorkomen dat Sevilla alsnog onderuitging. Álvaro Rey besliste vijf minuten voor tijd de wedstrijd door de 3-0 te scoren, waarna Nolito nog de eretreffer maakte.

OGC Nice - Olympique Lyon 1-2

Met Tete in de basis trad Olympique Lyon aan tegen OGC Nice. Hij zag hoe Moussa Dembélé na een kwartier de 0-1 scoorde. Die stand bleef lang op het scorebord staan, tot de laatste minuten. Eerst maakte Adam Ounas de 1-1 namens de thuisploeg, bijna direct daarna maakte Houssem Aouar vanaf de strafschopstip de 1-2. Door de zege staat Lyon in de kwartfinale van het bekertoernooi.