De Mos: "PSV is helemaal niks, wordt een strafexpeditie"

31 januari 2020, 08:37

Komende zondag staat de wedstrijd tussen Ajax en PSV op het programma. Waar het in de voorgaande ontmoetingen steevast een topwedstrijd om de koppositie in de Eredivisie was, is dat zondag anders. PSV zit in een diepe crisis en Aad de Mos denkt dan ook niet de ploeg een resultaat zal halen in Amsterdam.

"Het wordt een strafexpeditie voor PSV", sprak de oud-trainer van beide clubs in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het slechtste wat je als trainer kunt hebben: tegen Ajax spelen als ze een wedstrijd daarvoor hebben verloren, zoals nu tegen Groningen. Dan gaan ze gas geven. Helemaal met PSV als tegenstander." De Mos heeft dan ook weinig vertrouwen in de ploeg van Ernest Faber. "Ik kan me echt geen scenario voorstellen waarin Ajax niet wint. PSV is namelijk helemaal niks. Die gaan dit seizoen sowieso weinig wedstrijden meer winnen, gewoon een gebrek aan kwaliteit. Geen automatismen, geen vertrouwen, en o ja, ook een verschrikkelijke keeper."

De Mos verwacht dat de PSV-spelers er een fysieke strijd van willen maken, maar volgens hem op de verkeerde manier. "Rood kaartje voor PSV, dat kun je nu al noteren. Spelers gaan te veel doen, overijverig voetballen, overbodige slidings maken, let maar op. Met een houding naar de supporters van: kijk mij eens hard werken. Maar intussen kiezen ze wel keer op keer verkeerd positie. Zoals Denzel Dumfries, die moet eerst terug naar de basis in plaats van zichzelf voorbij te lopen.''

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen