Ten Hag heeft Onana terug en heeft slecht nieuws over Neres

31 januari 2020, 14:05   Bijgewerkt: 31 januari 2020, 14:52

Erik ten Hag maakt zich geen zorgen over dat er mogelijk nog spelers vertrekken op deze deadlineday bij Ajax. Hoewel er voor onder andere Dusan Tadic concrete interesse was vanuit FC Barcelona, zit de coach met een rustig gevoel op zijn stoel. "De afspraken met Marc Overmars waren helder. Er gaat niemand van de basis weg."

Dat vertelde hij tijdens de persconferentie. "We hebben de laatste anderhalf jaar zo goed gespeeld, dat er voor meer spelers interesse zal zijn", zei Ten Hag, vervolgens wijzend op de afspraak dat er geen spelers uit de basiself zouden vertrekken. Bijkomen vermoedelijk ook niet, hoogstens de Braziliaan Anthony, al wilde de coach behalve dat het 'een interessante speler' is niet veel zeggen over zijn mogelijke komst. 

Over een andere Braziliaan, David Neres, gaf hij wel een minder positieve update. "Zijn herstel gaat niet zoals gepland. We hadden hem sneller, op 1 februari, weer bij de groep verwacht", aldus de oefenmeester, die niet kon zeggen hoelang het nog duurde voordat dát daadwerkelijk gebeurt. "Het herstel van Hakim Ziyech gaat wel volgens plan, maar hoelang dat exact gaat duren, is moeilijk te zeggen."

Lees ookBlind maakt rentree op trainingsveld van Ajax 

Traoré

Verder werd Ten Hag gevraagd naar de mogelijkheid om te beginnen met Lassina Traoré in de punt van de aanval. "Hij brengt veel fysieke kracht en snelheid met zich mee. Ook heeft hij voetballend vermogen om als kapstok te fungeren", noemde de coach enkele voordelen voor de spits, van wie het overigens niet zeker is of hij begint. Hoewel Ten Hag uit zijn keuzes is, geeft hij de opstelling nog niet prijs. Andre Onana lijkt in elk geval gewoon terug te keren in de basiself, omdat hij weer fit is.

De kans is in elk geval klein dat Lisandro Martínez terugkeert op het middenveld. Voor de speelwijze van Ajax is een linkspoot achterin cruciaal, meent Ten Hag. "In de opbouw en in het spel maken is dat een hele belangrijke factor", bevestigde hij. Ook naar de situatie van rechtsachters werd hij gevraagd. "Ik kan er geen twee opstellen, maar het zit heel dicht bij elkaar. Ze passen allebei in het profiel."

PSV

Verder werd de situatie van PSV geschetst voor Ten Hag, die daar echter niet te veel over wilde zeggen. "Ik heb geen medelijden met hen", zei hij desgevraagd. Over de mindere periode van Ajax was hij wel duidelijk. "Als spelers niet aanwezig zijn, vallen automatismen weg. Neemt niet weg dat we beter moeten presteren. We komen niet altijd in de juiste organisatie. Maar we kunnen het wel, dat hebben we tegen ADO Den Haag en Sparta Rotterdam laten zien. Ik heb niet het idee dat het in de kopjes zit, we weten hoe goed we kunnen spelen. Dat hebben we vaak genoeg laten zien", aldus Ten Hag.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen