Postema krijgt door vertrek Sierhuis kans in Groningen-basis

31 januari 2020, 15:51

Het is een uitstekende transferperiode geworden voor Romano Postema. De zeventienjarige spits was derde keus bij FC Groningen, maar zag Charlison Benschop al vertrekken en ziet nu ook Kaj Sierhuis afzwaaien. Danny Buijs geeft Postema de kans tegen PEC Zwolle dit weekend.

Sierhuis staat op het punt om Groningen te verruilen voor Stade Reims. Hij ontbreekt daardoor in de selectie voor het duel met PEC van zaterdagavond. Het zorgt voor een opening voor Postema, die van Buijs de kans krijgt in de basis. "Waar de ene speler vertrekt, ontstaat er ruimte voor andere spelers. Morgen (zaterdag) betekent het in ieder geval dat Romano Postema in de basis zal staan", zegt Danny Buijs op de clubwebsite. "Na het eerdere vertrek van Charlison Benschop had hij al het perspectief op meer speeltijd in het eerste en nu pakt hij al zijn eerste basisplaats mee. Het kan snel gaan in de voetballerij. Dit is daarvan maar weer eens een voorbeeld."

Het is onrustig bij Groningen, waar ook Samir Memisevic en Mike te Wierik op de laatste dag van de transferperiode zouden kunnen vertrekken. Het is geen ideale voorbereiding op het duel van morgen, weet de coach. "Ik heb nog maar eens benadrukt dat spelers zich persoonlijk bij mij kunnen melden als ze morgen geen vertrouwen hebben in elkaar of in zichzelf. Dat hoeven ze niet direct met de hele groep te delen, maar ik heb nog geen signaal ontvangen dat het de spelersgroep afleidt. Iedereen zal zich morgen voor honderd procent geven in de uitwedstrijd tegen Zwolle."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen