Stegeman: "Geen hallelujah, maar zijn op de goede weg"

31 januari 2020, 17:03

PEC Zwolle is met twee remises aan het nieuwe kalenderjaar begonnen. Trainer John Stegeman deed dat met zijn ploeg twee keer met een systeem met vijf verdedigers. Die formatie zal hij ook zaterdag tegen FC Groningen gaan gebruiken.

De coach kan niet beschikken over de geschorsten Thomas Lam en Kenneth Paal en mogelijk ook niet over middenvelder Dean Huiberts die met een enkelblessure kampt. "We missen twee spelers door schorsingen, dan ga je kijken of je wat anders kunt doen. Maar laat ons eerst hier maar goed in worden", zegt de trainer tegen De Stentor.

Afgelopen weekend speelde PEC gelijk bij Willem II. Een prima resultaat, al had er misschien wel meer in gezeten. "Ja, ik had het gevoel dat we daar hadden kunnen winnen. We hadden de betere kansen. Worden we nauwkeuriger aan de bal, dan worden we dominanter. En kunnen we nog meer kansen creëren. We hebben twee keer niet verloren, dan mag je best wat vertrouwen uitstralen. We hoeven geen 'hallelujah' te roepen, maar we zijn op de goede weg."

Bij tegenstander Groningen is het door transferperikelen zeer onrustig, maar daar wil Stegeman zich niet mee bezig houden. "We moeten naar onszelf kijken. En dan zie ik een ploeg die meer doorheeft waar het om gaat dan voor de winterstop. Dat is een goed teken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen