Vitesse en Brenet helpen elkaar; linksback terug in de Eredivisie

31 januari 2020, 17:13   Bijgewerkt: 31 januari 2020, 18:00

Joshua Brenet keert tijdelijk terug in de Eredivisie. De voormalig PSV'er maakt het seizoen af bij Vitesse, dat de 25-jarige vleugelverdediger huurt van het Duitse Hoffenheim. In de Bundesliga kwam hij niet voor in de plannen van trainer Alfred Schreuder.

Van 2011 tot 2018 speelde hij voor PSV, waarna hij naar Hoffenheim trok. Onder Julian Nagelsmann werd Brenet nog geregeld gebruikt, maar sinds Schreuder aan het roer is, lijkt Brenet overbodig. Hij kwam nog geen minuut in actie in de competitie. De verdediger is de derde aanwinst van Vitesse, dat eerder al Sondre Tronstad en Filip Möller Delaveris aantrok.

Vitesse steekt Brenet en Hoffenheim nu de helpende hand toe. De ploeg van Edward Sturing waas dringend op zoek naar een linkervleugelverdediger, aangezien Max Clark de enige geschikte kandidaat op die positie was. Brenet is blij met de kans. "Ik ken Vitesse als een club waar het altijd lastig was om tegen te spelen. Vitesse staat voor verzorgd voetbal en beschikt altijd over een goede selectie. Dat is ook de reden dat ik nu voor Vitesse heb gekozen. Ik ben gewend om voor de prijzen te spelen. Vitesse heeft als doel om Europees voetbal te halen, voor die prijs ga ik alles geven. Het helpt dat ik vanuit vroeger al wat jongens ken, bijvoorbeeld Remko Pasveer, Armando Obispo, Riechedly Bazoer, Oussama Tannane en Tim Matavz. Ik kreeg dan ook gelijk een warm gevoel bij de club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen