Özyakup geeft toe: strijdbijl met Van Persie begraven

1 februari 2020, 08:46

Oguzhan Özyakup en Robin van Persie zijn weer vrienden. De Turkse international raakte enkele seizoenen geleden bijna slaags met de inmiddels gestopte spits tijdens het duel tussen Fenerbahce en Besiktas. Door die laatste club wordt Özyakup nu verhuurd aan Feyenoord, waar Van Persie regelmatig nog wedstrijden bezoekt.

"Op een gegeven moment heb ik hem gebeld en heb ik mijn excuses aangeboden. We hebben het uitgesproken", vertelt de middenvelder aan De Telegraaf. Van Persie en Özyakup lagen meermaals in de clinch en toenmalig Fener-coach Dick Advocaat zei zelfs gekscherend dat hij dacht dat de Turk Van Persie 'zou vermoorden'.

Arsenal

Het ging het hard aan toe, erkent het laatste transferwapenfeit van Feyenoord enkele jaren later. "Ik ging te ver." Overigens kennen de twee elkaar al langer, want de middenvelder speelde in de jeugdopleiding bij Arsenal in de tijd dat Van Persie daar de grote man was. "Met zijn vrouw Bouchra samen heeft hij me heel veel geholpen. Robin was een voorbeeld voor me, niet alleen als voetballer, ook als mens", besluit de middenvelder, die hoogstwaarschijnlijk zaterdagavond al zijn debuut voor Feyenoord maakt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen