Jubilaris Rüdiger helpt Chelsea aan een punt bij Leicester City

1 februari 2020, 15:26

Chelsea ligt nog altijd vol op koers voor het vierde Champions League-ticket in de Premier League. De Londenaren van manager Frank Lampard pakten bij nummer drie Leicester City een punt (2-2). Beide doelpunten van The Blues kwamen op naam van Antonio Rüdiger, die tweemaal op aangeven van Mason Mount doel trof. Chelsea blijft zodoende op de felbegeerde vierde plaats staan.

Beide ploegen deden geen grote transferzaken in de winter, maar toch toverde Lampard voor het duel een konijn uit de hoge hoed. Doelman Kepa Arrizabalaga werd gepasseerd vanwege zijn zwakke optredens van de laatste weken. De duurste doelman ter wereld stond zijn plek af aan de 38-jarige Willy Caballero.

Behoudens een gigantische kans voor Chelsea-aanvaller Calum Hudson-Odoi, gebeurde er weinig voor rust in het King Power Stadium. Dat was in de tweede helft wel anders, met dank aan opvallend veel scorende verdedigers. Eerst was het Rüdiger, die in zijn honderdste PL-duel voor Chelsea de bezoekers een minuut na de hervatting op voorsprong wist te koppen: 0-1.

Het was een beetje tegen de verhouding in, maar via Harvey Barnes en verdediger Ben Chilwell leek Leicester City de score om te buigen en in winst om te zetten. Dat was twintig minuten voor tijd buiten de tandem Mount-Rüdiger gerekend, want dat tweetal wist te stand op 2-2 te brengen. Rüdiger werd nog bijna de schlemiel toen hij een bal op zijn arm kreeg in de slotsecondes, maar een penalty werd niet gegeven.

Chelsea moet vrezen dat Manchester United, Tottenham Hotspur en Wolverhampton Wanderes het gat deze speelronde verkleinen tot vijf punten, maar de vierde plaats is nog altijd stevig in handen van Lampard en consorten. Leicester blijft keurig derde, al kan Manchester City wel uitlopen tot vijf punten.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!