Benzema matchwinnaar in weinig verheffende stadsderby

1 februari 2020, 18:07

Real Madrid heeft zaterdagmiddag in een niet al te verheffende Madrileense derby stadsgenoot Atlético Madrid met 1-0 verslagen. De topwedstrijd leverde slechts één doelpunt op. Karim Benzema maakte tien minuten na rust de enige treffer van de wedstrijd. Door de zege staat Real Madrid zes punten los van belangrijkste concurrent FC Barcelona.

De Madrileense clubs maakten er geen spektakel van in het Estadio Santiago Bernabéu. Voor rust waren de bezoekers, die niet in goeden doen zijn, nog het meest dreigend. Enorme kansen leverde dat echter niet op. Zinedine Zidane had in de rust genoeg gezien en besloot zijn team op twee plaatsen te wijzigen. Isco en Toni Kroos bleven in de kleedkamer achter en Lucas Vázquez en Vinícius Júnior werden ingebracht.

Dat sorteerde al snel effect. Tien minuten na rust sloeg Real Madrid toe uit een aanval vanaf de linkerkant. Ferland Mendy leverde een fraaie voorzet af en zijn landgenoot Benzema schoot van dichtbij raak. Het lukte Atlético niet om wat aan de kleine achterstand te doen. De bezoekers hadden in aanvallend opzicht weinig in de melk te brokkelen en slaagden er derhalve niet in om de thuisploeg in de problemen te brengen.

Real heeft door de zege zes punten meer dan Barça, maar wel een wedstrijd meer gespeeld. Atlético staat slechts vijfde en heeft al dertien punten minder.