Sterk debuut Fernandes kan United niet inspireren tot zege

1 februari 2020, 20:42

Het is Manchester United zaterdagavond niet gelukt om drie punten bij te schrijven in de Premier League. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer kwam bij het debuut van aanwinst Bruno Fernandes niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Wolverhampton Wanderers. Het was voor United de derde keer op rij dat er niet werd gescoord in een competitiewedstrijd.

De aanhang van Manchester United werd deze week verblijd met de komst van Fernandes, die voor een bedrag van 55 miljoen euro is overgekomen van Sporting Portugal. Door bonussen kan de transfersom met nog eens 25 miljoen euro oplopen. De Portugese middenvelder moet United helpen in de strijd om een Champions League-ticket en werd zaterdag tegen Wolverhampton Wanderers direct voor de leeuwen gegooid door Solskjaer.

De Portugees maakte bij zijn debuut een goede indruk en liet zich zien met schoten van afstand, maar zijn landgenoot en Wolverhampton Wanderers-doelman Rui Patrício wist hij nauwelijks in verlegenheid te brengen. Grote kansen waren gedurende de hele wedstrijd spaarzaam, al kopte Diogo Dalot in de laatste minuut van de blessuretijd nog rakelings naast. 0-0 was desalniettemin een logisch gevolg van de weinige mogelijkheden. Dat is een gelijkspel waar met name United weinig mee opschiet. The Red Devils hadden kunnen profiteren van het gelijkspel van Chelsea tegen Leicester City (2-2), maar hebben nog altijd zes punten minder dan de nummer vier van de Premier League.

Manchester United heeft nu twee weken rust en vervolgt de competitie daarna met de cruciale wedstrijd tegen directe concurrent Chelsea. Dat duel wordt op Stamford Bridge gespeeld.