PEC Zwolle heeft aan één goal genoeg voor belangrijke zege

1 februari 2020, 22:47   Bijgewerkt: 1 februari 2020, 22:53

PEC Zwolle heeft zaterdagavond FC Groningen in eigen huis met 1-0 weten te verslaan. In een wedstrijd waarin beide ploegen weinig creatieve input hadden, kwam de thuisploeg net voor het einde van de eerste helft op voorsprong via een kopbal van Yuta Nakayama. In de tweede helft was het enkel Groningen dat voetbalde, maar de ploeg van Danny Buijs miste een aanspeelpunt voorin en kwam nauwelijks tot kansen. PEC had de voorsprong zelfs nog kunnen vergroten, maar was in de counter zeer onnauwkeurig.

Beide ploegen zagen na een week waarin goed gepresteerd werd nog enkele spelers vertrekken naar verscheidene clubs. Bij PEC vertrokken Iliass Bel Hassani (Al-Wakrah) en Thomas Bruns (VVV-Venlo), en is Darryl Lachman op weg naar Hapoel Ranaana. FC Groningen zag slechts een speler vertrekken, maar dit was wel een belangrijke: Kaj Sierhuis. Hij werd op de laatste dag van de transferperiode verkocht aan Stade de Reims, waardoor technisch directeur Mark-Jan Fledderus erg snel moest schakelen. Hij wist uiteindelijk een vervanger te vinden in de vorm van de talentvolle Daishawn Redan, maar omdat hij nog niet bij de selectie zat, kon de 17-jarige Romano Postema vandaag zijn basisdebuut maken.

Daarna werd het spel langzaamaan beter. Hoewel beide ploegen nog steeds een betrekkelijk laag tempo hanteerden, werden de ruimtes iets groter. Naast enkele goede combinaties viel er echter weinig te genieten; aan beide kanten viel er slechts één echte kans te noteren (Lennart Thy en Joel Asoro). Er was echter 1 iemand op het veld voor wie er in deze periode wel iets te feesten viel; Jarni Koorman mocht wegens een blessure bij Mustafa Saymak namelijk zijn debuut maken bij de Blauwvingers.

Uiteindelijk was het PEC Zwolle dat via een dood spelmoment op voorsprong kwam. Nakayama maakte bij een corner goed gebruik van zijn tegenstander om hoger te kunnen springen, en zag na zijn kopbal Sergio Padt aan de grond genageld staan. Groningen probeerde in de laatste minuten van de eerste helft nog wel terug te komen, maar zocht uiteindelijk toch met een 1-0 achterstand de catacomben op.

Tegelijkertijd liet de thuisploeg zich ook niet onbetuigd. Door op de juiste momenten druk te zetten, dwong de ploeg van John Stegeman vaak fouten af in de opbouw. Ook de thuisploeg kwam uiteindelijk echter tot weinig kansen, omdat er onzorgvuldig werd omgesprongen met de verkregen mogelijk; vaak werd aan de bal net niet de goede snelheid meegegeven. Even kregen de Blauwvingers een opleving, en creëerden ze twee goede kansen uit snel combinatiespel, maar uiteindelijk was het FC Groningen dat in de slotfase naarstig op zoek was naar een doelpunt bij het strafschopgebied van de tegenstander. Bijna leek FC Groningen via debutant Kian Slor nog op gelijke hoogte te komen, maar zijn inzet belandde op de paal.

Zo kon alles wat blauw was na het eindsignaal eindelijk rustig ademhalen, en neemt PEC Zwolle afstand van ADO Den Haag, en maakt FC Groningen na de overwinning op Ajax weer een pas op de plaats.

Opstellingen en beoordelingen*

PEC Zwolle: Michael Zetterer 6; Sai van Wermeskerken, Yuta Nakayama, Sam Kersten 6,5, Bram van Polen, Gustavo Hamer 6; Rico Strieder 6 (78. Rick Dekker -), Mustafa Saymak 6 (27. Jarni Koorman), Pelle Clement 6,5; Mike van Duinen 6,5, Lennart Thy 6 (86. Dennis Johsen -).

FC Groningen: Sergio Padt 6; Django Warmerdam 6 (83. Ahmed El Messaoudi -), Bart van Hintum 6, Mike te Wierik 6, Deyovaisio Zeefuik 7; Daniël van Kaam 7, Azor Matusiwa 6,5, Ramon Pascal Lundqvist 6 (65. Adjin Hrustic 6,5),  Sam Schreck 5,5 (65. Kian Slor 5,5); Romano Postema 5,5, Joel Asoro 6.

Man of the match: Deyovaisio Zeefuik

*: speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen