Willem II wint na zware slotfase van Heracles en doet weer mee

2 februari 2020, 14:23   Bijgewerkt: 2 februari 2020, 14:34

In een wedstrijd die vooral in de eerste helft een genot was om naar te kijken, heeft Willem II in het eigen stadion met 1-0 gewonnen van Heracles. Na een spectaculair begin moest scheidsrechter Kevin Blom worden vervangen. Hierdoor lag het spel enkele minuten stil, en tien minuten na deze onderbreking was het Sebastian Holmén die een afgevallen bal binnenschoot. Dat bleek uiteindelijk de winnende goal in een wedstrijd waarin Willem II de bovenliggende ploeg was: 1-0.

Vorige week verliep voor beide ploegen teleurstellend. Willem II pakte slechts een punt bij PEC Zwolle, terwijl Heracles ondanks twee mooie doelpunten van Maximilian Rossmann verloor van Feyenoord. Daarnaast werden beide ploegen uitgeschakeld in de KNVB Beker door respectievelijk sc Heerenveen en Vitesse. Beide ploegen wilden vandaag dus de zure smaak van vorige week wegspoelen. Dit moest Willem II doen zonder Timon Wellenreuther, die geblesseerd was, en vervangen moest worden door Michael Woud.

Hij was ook de keeper die al snel in actie moest komen. Na een mooi uitgevoerde aanval van Heracles kwam de bal uiteindelijk terecht bij Cyriel Dessers, maar zijn schot was geen probleem voor de Nieuw-Zeelandse international. Hoewel dit slechts de enige grote kans was in het eerste kwartier, was de wedstrijd toch zeer aantrekkelijk om naar te kijken. Het tempo lag hoog, de spelers werkten hard voor elkaar en het combinatiespel was vaak goed verzorgd, hoewel het veld er niet optimaal bij lag. Willem II was in deze fase van de wedstrijd de dominante ploeg, en Heracles wachtte vooral af.

Na dit spectaculaire kwartier werd de wedstrijd opeens stilgelegd. Korte tijd was niet duidelijk waarom, maar al snel bleek dat scheidsrechter Kevin Blom last had van zijn kuit en niet verder kon. Hij moest zich laten vervangen door vierde man Robin Hensgens, een 26-jarige arbiter die normaliter zijn wedstrijden in de Eerste Divisie fluit. Door deze vervanging lag het spel enkele minuten stil. Dit kwam de wedstrijd niet ten goede; het tempo nam af, en sommige spelers leken (nog) niet de volledige concentratie te hebben.

Het eerste doelpunt viel echter toen het spel alweer tien minuten onderweg was. Mats Köhlert slingerde de bal uit een vrije trap richting de tweede paal, en zijn bal werd door Dries Saddiki spectaculair tegen de lat geschoten. Daarna was Sebastian Holmén er als de kippen bij om de bal binnen te schieten, en zo zijn eerste Eredivisie-doelpunt te maken. Na dit doelpunt kwam Heracles ook steeds meer opzetten, en hoewel Willem II nog het betere veldspel had, waren de grootste mogelijkheden voor de Heraclieden. De ploeg van Frank Wormuth werd vooral gevaarlijk met uitbraken, en tot tweemaal toe was het Mauro Júnior die net niet goed af wist te werken.

Aan het einde van de eerste helft was het nog tweemaal Willem II dat met de snelle buitenspelers gevaarlijk richting het doel van Janis Blaswich trok, maar de Duitse keeper was op zijn post, en voorkwam zo dat zijn ploeg al voor rust een kansloze missie aan moest gaan. Toch leek het voor Heracles, ondanks een minimale achterstand, na rust een onmogelijke missie om in het Koning Willem II-stadion een punt mee te nemen. Willem II ging steeds beter combineren en kwam enkele malen gevaarlijk voor het doel, terwijl Heracles geen creativiteit toonde en niet daadkrachtig genoeg was.

Toen het, wegens ineffectiviteit van Willem II, echter nog steeds slechts 1-0 stond, besloot Heracles voorzichtig te beginnen aan een slotoffensief. Het drong Willem II terug, dwong veel fouten af bij de tegenstander, en leek bijna nog een penalty te krijgen, maar uiteindelijk moest het toch met lege handen huiswaarts keren. Dus bleven de punten in Tilburg en staat Willem II in punten gelijk met Feyenoord.

Opstellingen en beoordelingen*

Willem II: Michael Woud 6; Freek Heerkens 6, Jordens Peters 6, Sebastian Holmén 6,5, Damil Dankerlui 6; Pol Llonch 6,5, Mike Trésor Ndayishimiye 7 (93. Marios Vrousai -), Dries Saddiki 7; Mats Köhlert 6,5, Vangelis Pavlidis 6 (88. Paul Gladon -), Ché Nunnely 6,5.

Heracles Almelo: Janis Blaswich 6,5; Jeff Hardeveld 6, Mats Knoester 6, Robin Pröpper 6 (73. Maximilian Rossmann -), Tim Breukers 6; Alexander Merkel 5,5, Mauro Júnior 6,5 (79. Teun Bijleveld -), Orestis Kiomourtzoglou 6; Jeremy Cijntje 5,5, Cyriel Dessers 6,5, Silvester van der Water 5,5 (57. Dabney dos Santos 6).

Man of the match: Mike Trésor Ndayishimiye

*: speler moet minimaal 20 minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen