Kuipers blikt terug: "Heb een voorkeur voor een penalty"

2 februari 2020, 20:00

Björn Kuipers besloot tijdens Ajax - PSV (1-0) geen strafschop te geven aan de thuisploeg. In de tweede helft werd Sergino Dest aangetikt door Olivier Boscagli, maar de arbiter zag er geen penalty in. Na de wedstrijd blikte de leidsman terug.

Kuipers zag er aanvankelijk geen penalty in en werd ook niet naar de kant geroepen door Bas Nijhuis die als VAR fungeerde. "Ik heb een voorkeur voor een strafschop, maar dat is iets anders dan dat ik het honderd procent een penalty vind", sprak hij na afloop. "Op de beelden van áchter de goal zie je een uitgestoken been van Boscagli. En dan lijkt het alsof Dest over dat been valt. Maar het beeld vanuit mijn positie laat zien dat het contactmoment meer bij de heup plaatsvindt."

Ondanks dat leek het op een overtreding, al ziet Kuipers dat anders. Hij begreep dan ook dat Nijhuis hem niet naar de zijkant riep. "Nee, want dat doen we nooit bij twijfelgevallen, alleen als we een duidelijke fout hebben gemaakt. En hier blijven we in een twijfelgeval zitten, dus Bas heeft het goed gedaan." Als Nijhuis had besloten om Kuipers wel naar het scherm te sturen, dan had hij waarschijnlijk anders beslist. "Als ik de beelden had bekeken, had ik alsnog een strafschop gegeven."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen