Gustafson verrast dat hij de gemiste penalty over mocht nemen

3 februari 2020, 09:51

Een bijzonderheid bij VVV-Venlo – FC Utrecht zondagmiddag: Simon Gustafson miste een strafschop namens de Domstedelingen, iets dat hem zelden overkomt, maar de Zweed kreeg een herkansing. Chris Kum liep te vroeg in en dus mocht Gustafson de strafschop overnemen. "Of ik nerveus was toen ik 'm moest overnemen? Nee, ik had al gemist en waarom zou ik twee penalty's missen?", vroeg de hoofdrolspeler zich hardop af.

Dat vertelde de middenvelder tegenover De Telegraaf. Gustafson is bij uitstek een penalty-specialist en had in de Eredivisie tot dusver slechts één pingel gemist, namens Roda JC. "Ik had eigenlijk nog nooit een penalty gemist. Misschien lang geleden eens, maar de afgelopen jaren zeker niet. Tot mijn grote verrassing mocht ik de penalty overnemen", aldus Gustafson.

Bij VVV-Venlo waren ze minder blij met de beslissing van de VAR. "Ik ben niet echt voorstander van de VAR en als je dan gaat mierenneuken op één stap. Zeg het maar", baalde Thomas Brunt. FC Utrecht-middenvelder Urby Emanuelson hoorde arbiter Dennis Higler in de catacomben een beetje vloeken omdat de beslissing van de VAR erg lang duurde. "Voor zijn gevoel had de beslissing van de VAR sneller genomen moeten worden en ik denk dat hij daar wel gelijk in had", zei Emanuelson.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen