"PSV op niveau van de laatste maanden, er is geen verbetering"

3 februari 2020, 10:42

Willy van de Kerkhof zag PSV ook tegen Ajax aanmodderen. Het clubicoon vraagt zich af of de Eindhovenaren nog tweede of derde kunnen worden. "Normaal gesproken zijn we gelijkwaardig aan Ajax. Dit zijn altijd heel leuke wedstrijden, maar zondag... ", blikt Van de Kerkhof terug.

"PSV speelde op het niveau van de laatste maanden. Er is geen verbetering. We moeten even bekijken hoe we de draad weer gaan oppakken. We moeten zorgen dat we nog tweede of derde worden, maar ook die klus zal heel moeilijk worden", zegt Van de Kerkhof tegen Omroep Brabant. "Als je afspraken maakt, moet je die nakomen. Dat heeft niet met kwaliteit te maken maar met een stukje mentaliteit. Als zoiets niet gebeurt, moet je uit het elftal gezet worden. Heel simpel."

Krantenoverzicht: blessure-nood bij Ajax

Van de Kerkhof pleit voor vers bloed. Hij vindt vooral een aantal spelers op het middenveld en voorin tegenvallen. "Sam Lammers kun je nog niets kwalijk nemen. Die bevindt zich na zijn zware blessure nog in een opbouwperiode, maar Armindo Bruma brengt bijvoorbeeld heel weinig. Zet dan die Madueke erin. Probeer die een wedstrijd uit. Die is onbevangen en hij voetbalt lekker. Zondag ook, die tien minuten dat hij mocht meedoen. Hij heeft toch een paar gevaarlijke acties gemaakt. Hij dóet tenminste iets."

Lees ook: Lammers terug in de spits bij PSV

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen