Woud droomt van eerste keeper Willem II en Olympische Spelen

3 februari 2020, 12:01

Willem II-keeper Michael Woud was zondag de vervanger van de geblesseerde Timo Wellenreuther en deed het naar behoren bij de Tilburgers. De Nieuw-Zeelander was vorig seizoen nog vaak een onzekere schakel in het elftal als hij inviel, inmiddels lijkt hij veel verder dan een jaar geleden. Sterker nog: hij hoopt op termijn de eerste keeper te worden.

Dat vertelt hij tegenover het Brabants Dagblad. "Ik heb heel veel geleerd van die periode", zei de doelman over zijn mindere invalbeurten vorig seizoen. "Mezelf leren kennen en de fouten geanalyseerd. Ik sta nu zelfverzekerder in het doel." Dat was met zijn clean sheet tegen Heracles Almelo ook wel te zien, bovendien kreeg hij de voorkeur boven Willem II's derde keuze Georgios Strezos.

"Natuurlijk wil ik eerste keeper worden bij Willem II en liefst zo snel mogelijk. Maar ik ben net 21, ik ben nog jong en heb wel wat geduld. Ik zit niet super gefrustreerd op de bank als ik niet keep", laat hij weten. "Ik train keihard elke dag en dan is het fijn als je daar in ieder geval af en toe voor beloond wordt. Vandaag (zondag) was zo'n moment en daar heb ik van genoten."

Bovendien vergroten zijn speelminuten bij Willem II de kansen op speeltijd op de Olympische Spelen van komende zomer, waar hij tot dusver eerste keeper was bij Nieuw-Zeeland. "De laatste tijd was ik daar eerste keus onder de lat, dus ik heb goede hoop dat ik erbij ben in Tokio", aldus Woud.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen