Ulderink weg bij Ajax Cape Town, Vonk in de problemen

3 februari 2020, 13:49   Bijgewerkt: 3 februari 2020, 14:47

Andries Ulderink is per direct vertrokken als trainer van Ajax Cape Town. De reden daarvan is een schorsing van Hans Vonk, het hoofd van de jeugdopleiding. Ulderink wilde dat deze opgeheven werd, maar kreeg nul op het rekest. Dat staat in een uitgebreide verklaring van de Zuid-Afrikaanse club.

Naar Vonk, oud-doelman van sc Heerenveen en Ajax, loopt een onderzoek. Hij wordt beschuldigd van ernstig wangedrag. Echter treedt Ajax Cape Town niet in details en is onduidelijk wat Vonk precies verkeerd heeft gedaan. Ulderink, bezig aan zijn tweede seizoen in Zuid-Afrika, verbond zijn lot aan Vonk en wilde dat zijn collega weer aan de slag kon.

Tot grote verbazing van de club. "Om te dreigen met een ontslag is onprofessioneel en volkomen onaanvaardbaar. Maar ik had geen andere keuze dan het ontslag te aanvaarden", aldus eigenaar Ari Efstathiou op het clubkanaal van Ajax Cape Town. Volgens De Gelderlander is Vonk zelfs voor de tweede keer in korte tijd geschorst. Daarnaast zou Ajax, dat zeggenschap heeft over gelijknamige club uit Kaapstad, al langer tijd in onmin leven met Efstathiou.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen