Willem II
0 – 0
RKC Waalwijk

Hiele over Oranje-keepers: "Hebben geen internationale topper"

3 februari 2020 – Voormalig Oranje-doelman Joop Hiele luidt de noodklok voor het Nederlands elftal. Als het gaat om de keeperspositie loopt er voor Ronald Koeman geen wereldtopper rond en Hiele ziet die op korte termijn ook niet verschijnen. "Een échte internationale topper zit er niet bij", stelt hij desgevraagd. 

Hiele over Oranje-keepers: "Hebben geen internationale topper"

Tegenover het Algemeen Dagblad behandelt hij de keepers die in beeld kunnen zijn bij Oranje, daarvoor is een basisplaats een minimale vereiste. Ook Jasper Cillessen is geen absolute wereldtop. "Bij FC Barcelona deed hij het in zijn rol als tweede keeper goed. In het bekertoernooi bijvoorbeeld. Een mooie transfer naar Valencia gemaakt. Nu is er toch weer discussie rond hem. Dat zegt wel iets. Maar uiteraard een belangrijke kandidaat om naar het EK te gaan", aldus Hiele, die AZ-goalie Marco Bizot ondanks al zijn clean sheets niet boven anderen uit vindt steken in de Eredivisie. 

"Hij is toch nét wat minder dan de beste keepers van ons land. Blijft wel een belangrijke kandidaat voor het EK als hij en AZ zo doorgaan", denkt de voormalig keeper van onder andere Feyenoord, die de 'te jonge' Justin Bijlow – nu onder de lat in De Kuip – niet als EK-kandidaat ziet. Tim Krul zou hij wel meenemen. "Ervaring is heel belangrijk. Krul weet wat er bij zo'n toernooi komt kijken. Dat is een prettige bijkomstigheid." Ook Jeroen Zoet blijft interessant, ondanks zijn mindere periode. Hiele: "We moeten hem de gelegenheid geven om naar zijn oude niveau toe te groeien. Dat hij internationaal zijn mannetje kan staan, heeft hij in het verleden al bewezen."

Oranje

gerelateerd