Joey van den Berg stopt: "Ik zat maar te wachten en te wachten..."

3 februari 2020, 15:01

Het afscheid van Joey van den Berg is definitief. De 33-jarige middenvelder keert niet meer terug in het profvoetbal. In november liet hij zijn contract bij NEC ontbinden, maar kwam er vervolgens geen nieuwe club. "Ik zat maar te wachten en te wachten... Toen besefte ik ineens: ik mis het niet. Dat móeten, bedoel ik dan", legt Van den Berg zijn keuze uit.

"Het spelletje vind ik nog wel leuk", vertelt de Drent, die speelde voor sc Heerenveen, Go Ahead Eagles, PEC Zwolle, Reading en NEC, aan VTBL. "Daarom ga ik ook verder bij de amateurs, bij Alcides (Meppel, red.). Maar ik kan mezelf niet echt meer pijn doen, tot het gaatje gaan. Terwijl dat wel nodig is in het betaald voetbal. Dat je dag in dag uit het maximale eruit probeert te halen. Dat ik dat niet meer kan opbrengen, zegt genoeg."

De voorbije tijd hield Van den Berg zijn conditie op peil bij Heerenveen. "Blijkbaar zit ook nog eens niemand op mij te wachten. Dan houdt het op. Als clubs nog voor je in de rij staan, dan zou ik er misschien anders over denken. Maar er is niets. Dan bloedt het dood, er is geen vooruitzicht. Klink het triest? Dat ben ik niet hoor! Ik heb er vrede mee."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen