Vermeulen terug in Dordrecht: "De trainer zag me niet meer staan"

3 februari 2020, 19:35

Vlak voor het sluiten van de winterse transferwindow maakte Kevin Vermeulen de overstap van RKC Waalwijk naar FC Dordrecht. Voor de aanvallende middenvelder betekende dat een terugkeer op het oude nest. Als jeugdspeler was hij namelijk ook actief voor de huidige hekkensluiter van de Eerste Divisie.

Dordrecht toonde anderhalf jaar geleden al interesse in Vermeulen. "Ook RKC Waalwijk meldde zich toen voor mij en die club was concreter. Ik was inmiddels verhuisd naar Zaltbommel, dus het was sportief en afstand aantrekkelijk voor mij om naar RKC te gaan. Zeker ook omdat er ambities waren om hogerop te gaan. Na een krankzinnige ontknoping vorig seizoen bij Go Ahead lukte dat", vertelt Vermeulen aan het Algemeen Dagblad.

Vermeulen kwam vorig seizoen in de Eerste Divisie regelmatig aan spelen toe, maar door de promotie naar de Eredivisie veranderde zijn perspectief op speeltijd. "Bij RKC was ik letterlijk op het tweede plan geraakt. Vorig seizoen heb ik nog regelmatig gespeeld, totdat ik geblesseerd raakte en we ook te maken kregen met trieste familieomstandigheden. De trainer zag me dit seizoen eigenlijk niet meer staan en ik werd zelfs naar het tweede teruggezet. Dat betekende dat ik voor 1 februari snel weg moest wezen."

Bij Dordrecht hoopt Vermeulen weer veel aan spelen toe te komen. "Niet meer op maandagavond met het tweede van RKC, alhoewel mijn eerste wedstrijd met FC Dordrecht dus vanavond bij Jong FC Utrecht is. Ik wil als aanvallende middenvelder mijn doelpuntjes proberen mee te pikken en met de ploeg gaan stijgen op de ranglijst. De eerste stap kunnen we in Utrecht zetten door de laatste plek te verlaten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen